İSTANBUL (AA) - Mastercard, İhtiyaç Haritası'yla buluşturarak Türkiye ekonomisine yaklaşık 1,5 milyon TL değerinde yarım gerçekleştiriyor.

Mastercard tarafından konuyla ilgili olsrak yapılan açıklamaya göre, Mastercard Türkiye, ihtiyaç sahipleriyle ihtiyacı karşılamak isteyenleri online bir platformda bir araya getiren İhtiyaç Haritası'yla buluşturuyor. Proje kapsamında, yerel ihtiyaçların yerel işletmelerden karşılanmasına imkan sunarak yerel ekonomiye katkı sağlanması amaçlanıyor.

Mastercard ve İhtiyaç Haritası'nı buluşturan proje, Kovid-19 döneminde ortaya çıkan temel ihtiyaç malzemelerinin yine İhtiyaç Haritası tarafından kurulan platform aracılığıyla yerel işletmeler ve esnaf tarafından karşılanması esasına dayanacak.

Yerel üreticilerin dijitalleşmesi ve e-ticaretin gelişmesine de hizmet edecek projenin teknik altyapısı için çalışmalar aralık ayına kadar tamamlanacak. Bu sayede yerel işletmeler, yeni bir iş modeliyle tanışacak.

Proje, kalkınmanın yalnızca bölgesel ya da kentsel ekonomik kaynaklara bağlı olmadan yerel üretici ve küçük işletmelerin de aktif katkısıyla gerçekleşebileceği bilinciyle hareket ediyor.

Mastercard ve İhtiyaç Haritası, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını yerel üreticiler ve esnaftan sağlayabileceği bir sistem oluşturuyor. Mastercard ve İhtiyaç Haritası'nın bir araya geldiği bu projede ekonomik olarak zor durumda olan bireylerin ihtiyaçlarını yerel ekonominin paydaşlarıyla karşılayarak sürdürülebilir bir ekonominin yaratılması amaçlanıyor.

Mastercard ve İhtiyaç Haritası'nın bir araya gelerek başlattığı bu proje 20 şehri kapsayacak. 10 şehirlik iki fazdan oluşacak proje, 2020 senesi içinde faliyete geçirilecek.