İSTANBUL (AA) - Via Properties ile MK Travel arasında imzalanan turizm anlaşması uyarınca 100 bin Orta Doğulu turist, Yenikapı'dan İDO'nun gemileriyle Tuzla Viaport Marina'ya ulaştırılacak.

Viaport Marina ile MK Travel arasından yapılan anlaşma uyarınca, yaklaşık 100 bin Orta Doğulu turist sene sonuna kadar Tuzla’da bulunan eğlence parkını ziyaret edecek. İstanbul’a gelen turistlerin eğlence, alışveriş ve yeme içme için Tuzla’ya taşınma işlemini ise İDO'nun gemileri gerçekleştirecek. Her gün saat 11.00'de Yenikapı'dan kalkacak gemi, yineaynı gün saat 20.00'de Tuzla'dan geri dönüş yapacak.

Avrupa'dan Anadolu Yakasına Özel Gemi Kalkacak

Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, Yenikapı'da bulunan DO Terminali'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, projeyle Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Avrupa'dan Anadolu yakasına özel gemi kaldırdıklarını belirtti.

Türkiye'nin ve İstanbul'un turizmine çok büyük katma değer sunacak bir operasyonla 100 bin yeni turist getireceklerini vurgulayan Bayraktar, turistleri tek bir anlaşmayla en iyi şekilde ağırlamaya çalışacaklarını ifade etti.

Viaport Marina'nın İstanbul'un vizyon projesi ve yeni yüzü olduğuna dikkat çeken Bayraktar, Viaport'un Temapark, Aqua Park ve Aslan Park gibi içinde barındırdıklarıyla bir yaşam merkezi haline geldiğini hatırlattı. Viaport Marina'nın yatırım maliyetinin yaklaşık 350 milyon dolar olduğunu söyleyen  Bayraktar, projenin ülkeye çok büyük bir katma değer sağladığını dile getirdi.