Kimya, çimento, madencilik ve çelik sanayi için anahtar teslim projeler geliştiren thyssenkrupp Industrial Solutions, global çapta hizmet ağını genişletmek için yatırımlarını sürdürüyor. Firma son olarak Ankara’da 14 bin metrekare alan üzerinde 4 imalat holü ile İmalat ve Servis Merkezi açtı. Firma bu yatırımla Türkiye madencilik sektörünün gelişimine öncülük etmeyi ve istihdam rakamını artırmayı hedefliyor. 

“TÜRKİYE İHRACATINA VE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAYA BAŞLADIK" 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren thyssenkrupp Industrial Solutions Türkiye Genel Müdürü Can Yapan, bu yatırımla hizmet sağladıkları tesis ve makinaların kullanım ömrü boyunca artan hizmet talebini daha hızlı karşılamasına imkan sağlayacağını belirtti. Yapan, detayları şu sözlerle anlattı: Yatırımımızla birlikte Onbirinci Kalkınma Planı (2019-2023) kapsamında, Türkiye’nin madencilik sektörünün yarattığı katma değerini yükseltme amacıyla madencilik makine ve ekipmanların yerli üretim ve hizmetine öncelik verme hedefine katkıda bulunmak istiyoruz. İlk siparişimizi ekim ayında ürettik. Türkiye’nin ihracatına fayda sağlamaya başladık" dedi.

3D TESİS TARAMASI GİBİ TEKNOLOJİK ÇÖZÜMLER SUNUYOR

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Fabrika Müdürü Serhan Usman, “Bölgede kurulu birçok madencilik ekipmanı ve tesisi ile güçlü bir altyapıya sahibiz. Yeni tesisimizle müşterilerimize mümkün olan en iyi hizmeti sunacağız. Bakım yardım sistemimiz ve performans-kalite takibi gibi hizmetlerimiz, tesis operasyonunun planlanmasını ve performans hakkında öngörüyü kolaylaştıracağız. Drone incelemeleri, 3D tesis taraması, Artırılmış Gerçeklik ile uzaktan denetimler, uzaktan proses takibi gibi dijital hizmet portföyümüz arasında yer alıyor” açıklamalarında bulundu.