Getir, tamamladığı son yatırım turunda aldığı 555 milyon dolarlık yatırımla birlikte 7 milyar 555 milyon dolar değerlemeye ulaştı.

DEĞERİNİ 5 AYDA 9 KATINA ÇIKARDI

Konuya ilişkin şirketten yapılan açıklamada, dünyada bir ilki başlatarak 2015 yılında Türkiye'de hayata geçirilen ve ortalama 10 dakikada market ürünlerini kullanıcılarla buluşturan Getir'in Mart 2021'de üçüncü yatırım turunu 300 milyon dolar ile tamamlayarak unicorn listesine giriş yaptığı belirtildi.

İki ay sonra dördüncü yatırım turunu da tamamlayan firmanın 555 milyon dolarlık yeni yatırımla 7 milyar 555 milyon dolar değerlemeye ulaştığı ve 2021'in ilk altı ayında yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım alarak değerini 5 ayda yaklaşık 9 katına çıkardığı ifade edildi.

Şirket son yatırım turunda ise, mevcut fonları Tiger Global ve  Sequoia Capital'in yanı sıra Mubadala Investment Company, DisruptAD ve Silver Lake'in yatırım yaptı ve firmanın yeni yatırımcıları arasına girdi.

"TÜRKİYE'DEN TEKNOLOJİK İŞ MODELLERİNİN ÇIKACAĞININ BİR GÖSTERGESİ"

Aldıkları yeni yatırımı değerlendiren Getir Kurucusu Nazım Salur, "Getir’in bu değere ulaşması 10 dakikada teslimat gibi orijinal bir fikrin teknoloji ile harmanlandığında dünyada nasıl bir ilgi uyandırdığını gösteriyor. Bu aslında Türkiye’den de yeni teknolojik iş modellerinin çıkabileceğinin de göstergesi." dedi.

Salur ayrıca, yeni kaynak ile hem Türkiye’deki işlerini daha hızlı büyütmeyi hem de yeni ülkelerde iki heceli Türkçe kelimeyi sevdirmeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

HEDEFİ 2021 SONUNA KADAR 6 ÜLKEYE ULAŞMAK

Halihazırda Türkiye'nin yanı sıra İngiltere ve Hollanda'da hizmet sunan firma, haziran ayında Fransa'da Paris ve Almanya'da Berlin’deki operasyonlarına başlayacak.

Yılın son çeyreğinde ABD pazarına girmeyi hedefleyen firma, böylece 2021 sonuna kadar 6 ülkeye ulaşacak ve kurucusu olduğu pazarın standartlarını yeni ülkelerde de belirlemeye devam edecek. (AA)