İSTANBUL (AA) – Halka açık oylamada, yeni Clio, Grand Prix RTL-Auto Plus-Turbo'da Cenevre 2019 Otomobil Fuarı'nın "En İyi Otomobili" seçildi. 1990'da başlayan efsanede yeni Clio, yeni bir sayfa açıyor. 30 yılda 15 milyon satış adedine ulaşan model dünyada en çok satan Fransız otomobili oldu.

Segmentinde liderliği sürdürme konusunda 2019, son derece kararlı olan Clio’nun beşinci nesil tanıtımının gerçekleştiği yıl oldu.
Clio, inovatif ve geniş iç kabini ile dikkat çekiyor. Ayrıca, sınıfının en geniş ekranı ve internet bağlantılı multimedya sistemi Easy Link ile birlikte sunuluyor.

"ÇOK YÖNLÜ BİR OTOMOBİL"

Hem Renault hem de segmentinde yeni Clio, birçok öncü yeniliğe sahip. Yeni Clio ile birlikte sunulan yeni nesil sürüş destek sistemleri (otonom sürüşe geçişin ilk adımı) ve yeni E-TECH hibrit teknolojisi ve bu yenilikler arasında yer alıyor.

Yeni Clio tasarımının otomobil severler tarafından benimsendiğini görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Yeni Clio İç Tasarım Direktörü Antoine Genin, "Yolcu ve sürücüler için konfor, teknoloji ve geniş alanın ön planda olduğu daha ilk bakışta Smart Cockpit'iyle (Akıllı Kabin) iç kısımda gerçekleşen devrim fark ediliyor. Teknolojisi ile günlük hayatı yeni Clio, daha da kolaylaştıracak çok yönlü bir otomobil." ifadelerini kullandı.

Bu ödülün, yeni Clio ve bugüne kadarki en iyi Clio modelini oluşturmak için adeta sanatçılıklarını konuşturan tüm ekibin ilk ödülü olduğunu aktaran yeni Clio Program Direktörü Olivier Brosse da "Marka içindeki tutkunun, insanlar ve çok sayıda marka tarafından da paylaşıldığını ve hissedildiğini görmekten mutluluk duyuyoruz. 
Bu ödül, elektrikli, internet bağlantılı ve otonom özelliklere sahip yeni bir ürün gamının ilk modeli olan yeni Clio’nun yanı sıra Renault’ya da duyulan güveni gösteriyor." İfadelerini kullandı.