"Bursa Su" markasıyla, suyu ekonomik ve sağlıklı şekilde tüketiciye sunacak Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektördeki pazar payını artırmayı hedefliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye genelinde 26 şehirin yanı sıra dünyanın 7 farklı ülkesine sunduğu ve yıllık 40 milyon ciroyla şehrin ekonomisine katkıda bulunan Muradiye Su'dan sonra şimdi de yeni markası Bursa Su'yu hayata geçirdi.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'da yıllık 450 milyon litre, yaklaşık 250 milyon lira tutarında hazır su pazarı bulunduğunu, Türkiye'deki 400 su fabrikasından 28'inin illerinde faaliyet gösterdiğine dikkat çekti.

"FİYAT DENGESİNİ SAĞLAMAYI, İSTİHDAMI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

Şehirdeki bütün fabrikalarda şişelenen pınar su kaynaklarının, Bursa'nın su ihtiyacının sadece yüzde 2,74'üne tekabül ettiğini ve pınar suyu kaynaklarına olumsuz bir etkinin bulunmadığının altını çizen Aktaş, su fabrikalarının tükettiği pınar su kaynaklarının baraj havzalarının dışında olduğunu söyledi.

Aktaş, Bursa'da ambalajlı su pazarında fiyat dengesini sağlamayı ve halka güncel teknolojiyle temiz ve sağlıklı içme suyu sunmanın yanında bölge istihdamını artırarak ekonomik değer oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi. 

"Bursa'da su çeşmeden içilir" sloganlarının arkasında olduklarını söyleyen Aktaş, su fabrikalarının, doğal afetlerde ve acil durumlarda günlük 70 tır kapasitesiyle tüm kente yetecek altyapısı bulunduğunu kaydetti.

"HEDEFİMİZ, YILLIK 100 MİLYON TL CİRO"

Bursa Su markasıyla pazar lideri olmayı ve yıllık 100 milyon TL'nin üzerinde ciro hedeflediklerini ifade eden Aktaş, "Markamızla, 12 litrelik damacana şişeyi de tüketiciye sunacağız. Tüketici, 12 litrelik Bursa Su'yu 4 lira 75 kuruş gibi ekonomik bir fiyatla alabilecek. Piyasanın yüzde 50 altında ve en az 1 yıl değişmeyecek fiyat uygulamasını benimseyerek, pazarın denge unsuru olacağız." dedi.

Aktaş ayrıca, su fabrikasında birkaç yıl içerisinde istihdamın artacağını da sözlerine ekleyerek konuşmasını tamamladı. (AA)