Maxion İnci Jant Grubu, ağır ve ticari araç jant üretim kapasitesini arttırmak amacıyla yapacağı 250 milyon TL tutarında yeni tesis yatırımıyla istihdama ve ihracata katkı sağlamaya hazırlanıyor.

İNŞAAT VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Dünyanın en büyük jant üreticisi Maxion Wheels ve İnci Holding iştiraki olan Maxion İnci Jant Grubu, ağır ve  ticari araç jant üretim kapasitesini arttırmak üzere yeni tesis yatırımı yapacağını duyurdu.

Grubun Manisa OSB Bölgesi’ndeki 5. fabrikası olan ve 18 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda 21 bin metrekarelik alana kurulan fabrikasının inşaat ve altyapı çalışmaları tamamlandı.

2022'DE FAALİYETE GEÇECEK, 80 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Yeni üretim tesisinin, 2022 yılında resmen faaliyete geçmesi ve ilk etapta 80 kişi istihdam edilmesi bekleniyor. 

Ek istihdamla beraber, Grubun toplam çalışan sayısının bin 800'e ulaşacağı ve ayrıca Manisa bölgesinde ihracatta ve istihdamda artış sağlanacağı bildirildi.

Söz konusu yatırımla birlikte, mevcut ağır ve ticari araç jant üretim kapasitesi özellikle tubeless jantlarda 800 bin adet artarak toplam ağır ve ticari araç jant kapasitesini 3 milyon adet janta çıkaracak.

"50 MİLYON DOLARLIK EK İHRACAT HEDEFLİYORUZ"

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, halihazırdaki üretim, istihdam ve ihracat ile gurur duyduklarını artan ihracat taleplerini karşılamak adına 250 milyon TL’lik yeni fabrika yatırımlarıyla Türkiye’nin geleceğine yatırıma devam ettiklerini vurguladı.

Manisa OSB'deki beşinci, ağır ve ticari araç jant üretiminde ise ikinci fabrikaları ile yıllık jant üretim kapasitelerini yaklaşık 13 milyona çıkaracaklarını kaydeden Zaim, "Avrupa, Afrika ve Yakın Doğu’nun en büyük ağır ve ticari araç jant üreticisi olarak yeni yatırımın kazandıracağı, 50 milyon dolarlık ek ihracat ile Avrupa, Amerika, Afrika ve Yakın Doğu pazarlarındaki liderlik konumumuzu daha da güçlendirmiş olacağız." dedi.

"ROBOTLAR VE TÜM MAKİNALARIN ENDÜSTRİ 4.0 ENTEGRASYONUNU YAPIYORUZ" 

Yeni üretim tesislerinin akıllı fabrikalar hedeflerine uygun bir şekilde ileri otomasyon ve Endüstri 4.0 uygulamaları açısından ileri teknolojiye sahip olacağına dikkat çeken Zaim, sözlerine şu şekilde devam etti: 

"Fabrikalarımızda dijital dönüşümün öncülüğünü yaparak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gelecek stratejilerimizi, tüm iş akışımızı 'Akıllı Fabrikalar' hedefimizi destekleyecek şekilde kuruyoruz. Dijital dönüşüm projemiz kapsamında robotlarla birlikte tüm makinaların Endüstri 4.0’a entegrasyonunu gerçekleştiriyoruz. 2025’te tüm fabrikalarımızın bu gelişimi tamamlaması için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. İnovasyon kültürünün işletmelerimizde yaygınlaşması konusunda çok yol aldık ve bu yoğun çabanın meyvelerini toplamaya başladık. Türkiye operasyonlarımız, global yapı içinde inovasyon, esneklik, hız ve çeviklik anlamında çok önemli bir noktada." 

Zaim, tesislerinin  faaliyete geçmesiyle Türkiye ekonomisi başta olmak üzere Manisa ve Ege Bölgesi’nin kalkınmasında da önemli bir rol oynayacağının altını çizerek "5. fabrikamızda tubeless jant diye adlandırdığımız yeni ebatlı jant üretimini ve ihracatını gerçekleştireceğiz. Yeni fabrikamız ile ortaya koyacağımız kapasite artışı global pazarlardaki konumumuzu güçlendirirken, ihracatımızı, dolayısıyla ülke ekonomisine katkımızı da artıracak. Bu katkıya devam etmekten dolayı gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.