Bolu ve Eskişehir’deki fabrikalarında pişirici camlar, buzdolabı camları ve kombi camları olarak üç ana grupta özel cam çözümleri üreterek sunan Yorglass Beyaz Eşya, Çerkezköy’de inşaatı süren yeni fabrikasıyla üretiminin yanı sıra ihracatını da artırmayı hedefliyor.

Pandemiye rağmen yatırımlarına devam ettiklerini ifade eden Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar, yılsonunda devreye alacakları yeni tesisleriyle birlikte kapasitelerini yüzde 20 artıracaklarını ifade ederek yurt dışı pazarlara yönelik hedeflerini paylaştı.

Ürettikleri camların yüzde 35’inin ihracatını gerçekleştirdikleri ve AB pazarına gönderdikleri bilgisini veren Yorgancılar, bir Türk firması olarak Avrupa’daki pazar paylarını yüzde 20’nin üzerine çıkarmak için yoğunlaştıklarını belirtti.

“5 YILDA 2 KATINA ÇIKARACAĞIZ”

Müşterilerine özel üretim yapabildiklerini ve böylece yurt dışında rekabette öne çıkabildiklerini dile getiren Yorgancılar, Çerkezköy’deki yeni fabrikalarıyla birlikte ihracatlarını da gelecek beş yıl içerisinde iki katına çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.

Türkiye’nin Çin’in ardından en büyük beyaz cam üreticisi olduğuna dikkat çeken Yorgancılar, “En büyük hedefimiz, katma değeri yüksek ve uluslararası standartlardaki üretim teknolojimiz sayesinde ülkemizin bu alandaki gücünü artırmaktır” dedi.

SEKTÖRDE BİR İLK! ONLINE OLARAK İZLENEBİLİYOR

Endüstri 4.0 altyapısıyla online olarak izlenebilen ve kontrol edilebilen, son derece hassas üretim prosesleriyle müşterilerine özel üretim gerçekleştiren firma, sektörün ilk online izlenebilen ve kesintisiz – tek akışlı pano camı üretim hattına sahip.

Firma, normal cama kıyasla beş kat daha kuvvetli olan temperli camlarda da pazara kaliteli ve güvenilir ürünler sunuyor.