Avrupa’daki karayolu taşımacılığı hizmetlerinin sayılı tedarikçilerinden olan DHL Freight, Manisa OSB’deki 38 bin metrekarelik yeni deposunun açılışını 5 Temmuz’da gerçekleştirdi. Açılışa DHL Freight CEO’su Uwe Brinks ve DHL Freight Türkiye Genel Müdürü Hasan Kavcı’nın yanı sıra Manisa OSB Başkanı Sait Türek de katıldı. Depolama hizmetleri ile şirketlere özel katma değerli hizmetler sunulacak firmanın yeni deposunda 10 kişiye istihdam sağlandı. 

Açılış töreninde konuşan DHL Freight CEO’su Uwe Brinks, yeni depolarını Manisa’da faaliyete geçirmekten dolayı heyecanlı olduklarını dile getirerek “Müşterilerimizin artan ihtiyaçlarını karşılamak ve lojistik hatlar söz konusu olunca Türkiye’nin coğrafi konumunun avantajından yararlanmak için kendi lojistik ağımız kapsamında önemli bir yatırım gerçekleştirdik.” diye konuştu.

Manisa’nın Türkiye’nin ilk lojistik köyünün yanı sıra ülkenin önde gelen üreticileriyle ithalat-ihracat şirketlerine ev sahipliği yaptığını dile getiren Hasan Kavcı “Manisa’da açtığımız bu tesis Anadolu’da yaptığımız en büyük yatırımlardan birisi. Kapalı alan 38 bin metrekareden oluşuyor. Bundan sonraki ilk amacımızda Anadolu bölgesinde buna benzer tesisler yapmak.” dedi.

Türek ise lojistik ve depolama hizmetlerinin önemine vurgu yaparak şunları kaydetti “Ürünlerin ülkelerine zamanında teslim edilebilmeleri için profesyonel organize kuruluşlara ihtiyaç var. Paket servisler ve tır nakliyeleri ayrı bir uzmanlık işi. Burada DHL firmasıyla Manisa Organize Sanayi Bölgesi olarak bir iş birliği yaptık. DHL firması sanayimizin bir misafiri oldu. DHL firması gerçekten çok profesyonel bir ortamda depolama ve sevkiyat işlerini gerçekleştiriyor. Sanayicilerimizin ihracat pazarında çok daha zamanında ve düzenli bir servis vermesinin önü açılmış oldu. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

DÜNYANIN LOJİSTİK ŞİRKETİ
DHL, 220’den fazla bölge ve ülkedeki 360 bin çalışanıyla, global ticaret akışı sağlıyor. Ulusal ve uluslararası parsiyel taşımacılıktan e-ticaret nakliyat ve tedarik çözümlerine, uluslararası ekspres, kara, hava ve deniz taşımacılığından endüstriyel tedarik zinciri yönetimine kadar uzanan geniş bir yelpazede lojistik hizmetler sunuyor. Teknoloji, ilaç, sağlık, enerji, otomotiv ve perakende dahil, büyüyen pazarlara ve endüstrilere özel geliştirdiği çözümleri, kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı ve gelişmekte olan pazarlardaki rakipsiz konumuyla, “dünyanın lojistik şirketi” olarak tanımlanıyor. DHL, 2017 yılında 60 milyar avronun üzerinde gelir elde eden Deutsche Post DHL Group’un çatısı altında faaliyet gösteriyor.