KARAMAN (AA) - Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Mustafa Rumeli, "Son 15 yılda hızlı bir büyüme ve başarılı bir kalkınma dönemi geçiren Türkiye, global yatırımcılar tarafından çok daha fazla takip edilen ve yatırım tercihlerinde önem verilen bir ülke haline geldi." dedi.

2. Türk-Yemen İş Forumu toplantısında konuşan, Rumeli, yatırımların artmasında, global yatırımcılarla yapılan böylesi toplantıların ne kadar önemli olduğunu kayetti.

Forumun, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) öncülüğünde düzenlendiğini anımsatan Rumeli, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi başkanlığında ve kalkınma ajanslarımız ile birlikte, Körfez ülkeleri ile mevcut ticari ve doğrudan yatırım ilişkilerimizi geliştiren bu tarz önemli etkinliklerin parçası olmaktan kıvanç duyuyoruz.

Elde edilen siyasi istikrar ve başarılı hükümetlerimizin icraatları neticesinde, son 15 yılda hızlı bir büyüme ve başarılı bir kalkınma dönemi geçiren Türkiye, global yatırımcılar tarafından çok daha fazla takip edilen ve yatırım tercihlerinde önem verilen bir ülke haline geldi."


KARAMAN, ÖNEMLİ YATIRIM FIRSATLARI SUNUYOR

Bu yıl ikincisi yapılan forumda Rumeli, Yemenlileri misafir etmekten heyecan duyduklarını söyledi.

Karaman’ın, endemik bitki örtüsü, özgün tarımsal üretimi, kaliteli gıda sanayi ve üstün ihracat performansıyla; rekabetçi ve örnek bir kent olduğunu belirten Rumeli, “Türkiye’de yatırım planlayan uluslararası yatırımcılara sayısız yatırım fırsatı sunmaktadır.

Bu kapsamda değerli yatırımcıları burada, iş ve yatırım imkanları konularında ilk elden bilgilendirmekten ve yatırım süreçlerinin tümünde destek olmaktan mutluluk duyacağız."

Kentin üretim ve ticaret merkezi olduğunu anlatan, Karaman Valisi Fahri Meral, bölgenin, bisküvi, çikolata ve gofret üretiminde lokomotif olduğunu işaret etti. 

Meral, gıda sektörünün yanı sıra makine, plastik maddeler imalatı, ağaç sanayi, mobilya imalatında da iddialı olduğunu ifade etti. Karaman, yeni yatırımlar için bir cazibe merkezidir.

Yemen ihracatta önemli bir partnerimizdir. Geçen yıl itibariyle Yemen'e 22 milyon dolar, ihracat gerçekleştirdik. Bugünkü görüşmelerle, ihracatımız katlanarak artacaktır." dedi.