Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu son yıllarda demir yolu yatırımlarına ağırlık verdiklerini belirtti. Yatırımlarda demir yolunun biraz daha yukarı çıkıp kara yolunun biraz daha aşağı ineceğini söyleyen Karaismailoğlu, özellikle Anadolu'daki kara yolu yatırımlarının devam edeceğini aktardı.

Yazın Ankara-Sivas hattını hizmete açacaklarını ifade eden Karaismailoğlu, demir yolu yatırımlarının hem maliyet açısından yüksek hem de zaman alan işler olduğu için projelerin zamana yayılması gerektiğini söyledi. Konya'yı Karaman'a bağlayacaklarını, Bursa'yı da Ankara-İstanbul hattına bağlamak için çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Karaismailoğlu, Mersin-Gaziantep arasında yine altyapı çalışmalarının devam ettiğini ve Konya'yı Mersin'e bağlayan hattı tamamladıklarında demir yolları ağını genişleteceklerini belirtti.

ÜRETİCİNİN LOJİSTİK MALİYETİNİN DÜŞÜRÜLMESİ AMAÇLANIYOR

Sanayi bölgeleri ve limanları demir yolu ağlarına bağlayıp, üreticinin lojistik maliyetlerini düşürme amaçlarının da olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, hava yollarında ise altyapılarını oluşturduklarını ifade etti.

Bütün projeleri bir anda hayata geçirmenin mümkün olmadığını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, dört bir koldan Türkiye’nin her bir noktasında çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı. (AA)