Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yatırımları kolaylaştırmak, yatırımların ihracata, istihdama ve teknolojiye katkılarını artırmak için tedbirler almaya devam ettiklerini kaydetti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Dünya Bankası 2019 iş ortamı raporuna göre, Türkiye’nin 190 ülke arasında 17 sıralık bir iyileşme göstererek 43’üncü sıraya yükseldiğini kaydederek, raporla ilgili şu açıklamaları yaptı:

Raporda Türkiye’ye ilişkin alt başlıklar incelendiğinde en çok ilerlemenin 52 basamakla sözleşmenin icrası konusunda, 45 basamakla krediye erişim prosedürlerinde, 37 basamakla inşaat izin süreçlerinde ve 30 basamakla şirket tasfiyesi başlıklarında gerçekleştiği görülmektedir
.
Bu gelişmeler yatırım ortamını iyileştirmeye yönelik kararlı tutumumuzun somut bir sonucudur. 'Sözleşmenin icrası' alanında

sağlanan ilerleme, Adalet Bakanlığımızca yürütülen adli süreçlerin yakından takibi mekanizması sayesinde mümkün oldu.

Krediye erişim, taşınır rehnine ilişkin düzenlemeler ile kolaylaştırıldı. Ayrıca, 'inşaat izinleri' ve 'şirket tasfiyesi' başlıklarında süreçlerin sadeleştirilmesi sonucunda kayda değer bir ilerleme sağlandı.