Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yatırımları desteklemek amacıyla sağlanan teşvik belgesi uygulamasıyla projelerin yatırım tutarı 14 milyar 948 milyon 961 bin 316 TL olarak açıklanırken, yatırımların 19 bin 407 kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.

TOPLAM 170 PROJEYE 5 MİLYAR TL

Söz konusu uygulamadan temmuz ayında 672 proje faydalanırken, Resmi Gazete’de yayımlanan yatırım teşvik belgesi listesine göre ise, aynı ayda 170 yatırıma teşvik belgesine tamamlama vizesi verildi.

İşlemi tamamlanan projelerin yatırım tutarı 5 milyar 856 milyon 148 bin 224 TL oldu. Belgeyi kullanan şirketler, 4,5 yıl süresince faiz desteği, kurumlar vergisi indirimi, SGK teşviki, KDV muafiyeti, gümrük vergisi muafiyeti gibi önemli avantajlardan yararlanabiliyor. 

"DESTEKLERDEN YARARLANMALARINI SAĞLIYORUZ"

Konuyla ilgili konuşan IFASTURK Mali Müşavirlik ve Denetim Kurucusu Mesut Şenel, işletmelerin teşvik ve destekler konusunda bilinç düzeyinin artmasıyla ihracat ve istihdamda büyük hedeflere ulaşılabileceğini vurguladı.

Temmuz ayında yatırım teşvik belgesi tamamlama vizesi alan projelerin 8 bin 828 kişilik iş olanağı oluşturduğuna dikkati çeken Şenel, "İşletmelerin devlet desteklerinden faydalanarak ülke ekonomisine katkıda bulunmaları ihracat ve istihdam oranlarını artırıyor. Devlet teşvik ve destekleri konularında deneyimli ekibimizle işletmeler için en uygun programları belirleyerek vergi avantajlarından ve finansman desteklerinden faydalanmalarını sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.