Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte yüzde 6,7 büyümesini değerlendirdi. Yatırımcının pamdemiyi geçici olarak görüp yatırımlarına ağırlık verdiğini belirten Aydın, stokların da etkisiyle 6,7'lik bir büyüme oranını yakaladıklarını söyledi.
Hazirandan bu yana normalleşme adımlarının atılmasıyla birlikte ekonomide de bir canlanma yaşanacağını öngördüklerini hatırlatan Aydın, piyasaların da bu yönde hareketlendiğine şahit olduklarını aktardı.

“TÜRKİYE’NİN POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK”

Bu süreçte dış talebin toparlanma eğilimleri gösterdiğini belirten Aydın; aynı etkiyi özellikle “turizm ve hizmet sektöründe” göremediklerini söyledi. Bu iki sektör üzerinde mikroekonomik çalışmalara öncelik verilmesi gerektiğini vurgulayan Aydın, yatırımcıların Türkiye’yi güvenli liman olarak görmeye devam ettiğini söyledi. Bunun sürdürülebilir olması gerektiğini ifade eden Aydın, Türkiye’nin potansiyelinin çok yüksek olduğunu ve güven ortamı sağlandıkça yatırımcının da katkısının artarak devam edeceğini söyledi. (AA)