Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yatırımcıların ve girişimcilerin işini kolaylaştırmak amacıyla kamu tarafından verilen hibe, teşvik ve desteklerin tek bir çatı altında sunulduğu yatırıma destek internet sitesini videolu bir mesajla anlattı.

VİDEO İLE TANITIMINI YAPTI

Bakan Varank, yatırım yapmak, iş fikirlerini realize etmek isteyenleri buluşturan yeni platform ile ilgili sosyal medya hesabından bir video paylaşarak şu bilgileri verdi:

"Yatırım yapmak, fikrini ticarileştirmek isteyenlerin işi artık daha kolay. Devletin verdiği destek, teşvik ve hibeleri tek çatı altında www.yatirimadestek.gov.tr adresinde topladık. Yatırımcının, girişimcinin işini kolaylaştırmaya var gücümüzle devam ediyoruz." 

HIZLI VE GÜVENİLİR SONUÇLAR VERİYOR

Videoda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen web sitesinin yatırıma ilişkin tüm süreçleri detaylarıyla aktardığı belirtiliyor.

Bu doğrultuda sitenin ana sayfasındaki arama moturu hızlı ve güvenilir bir sonuç veriyor.

Destek ilanlarının özet veya detaylı bilgilerine anında erişim sağlayan web sitesinde, gelişmiş arama algoritmasıyla daha detaylı aramalar da yapılabiliyor.

MALİYETLER VE GERİ DÖNÜŞ SÜRESİYLE İLGİLİ BİLGİLER YER ALIYOR

Sitede bulunan "Teşvik Robotu" ile yatırım yapılması düşünülen şehir ve sektörle ilgili ayrıntılara ulaşılabiliyor.

Yatırım teşvikinin getirisini tahmini olarak paylaşan sitede, "Yatırımcı Sözlüğü" ile destekler ya da yatırımla ilgili teknik terimlerin anlamı öğrenilebiliyor.

Sitenin "Yatırım Fırsatları" bölümünde yerel, ulusal ve küresel fırsatlara yönelik hazırlanmış ön fizibilite çalışmaları yer alıyor.

Örnek yatırım konularıyla ilgili özet bilgilere ulaşılabilen sitede, yatırım maliyetleri ve geri dönüş süresiyle ilgili de detaylı bilgiler edinilebiliyor.

DANIŞMANLIK HİZMETİNDEN DESTEK ALINABİLİYOR

Sitede yer alan "Soru-Cevap" sayfasında, kalkınma ajanslarının 81 ilde görev yapan yatırım destek ofisi uzmanlarına anında ulaşılabiliyor.

Bu sayede yatırım süreçleri, yatırımı gerçekleştirebilmek için verilecek devlet destekleri ve söz konusu süreçte ihtiyaç duyulan danışmanlık hizmetine kolayca erişilebiliyor.

Siteye kayıt yaptıran kullanıcılar, devlet desteklerine ilişkin tüm gelişmelerle ilgili anlık olarak bilgi sahibi olabiliyor. (AA)