Yatırımcılara müjdeli haberi veren Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Altınova’da yaşama geçirilecek olan Gıda İşletmeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin parselasyon ve imar uygulama planlarının tamamlandığını duyurdu. 

"BÖLGEDE YAŞAYANLARA İŞ İMKANI SAĞLAYACAK"

OSB'nin İzmir, Balıkesir ve Manisa üçgeninde, merkezi bir alanda yer aldığına dikkati çeken Başkan Ergin, şöyle konuştu:

"Gıda ve Gıda İşletmeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi doğaya saygılı, yeşile duyarlı, çevre dostu bir proje. Burada süt ürünleri, et mamulleri, zeytin işleme, meyve suyu üretimi, bakliyat kurutma ve paketleme, bisküvi üretimi gibi farklı sektörler yatırım yapabilecek. Bölgemize gelip, yatırıp yapmak isteyenler bizim projemizi görmeden yatırım yapmasınlar. Planlanmasıyla, altyapısıyla her türlü yatırım olanaklarının sunulacağı Altınova OSB, ayrıca bölgede yaşayanlara da istihdam olanakları yaratacak."

Çandarlı ve İzmir limanlarına olan yakınlığı; hava, deniz, demiryolu ve kara gibi alternatif ulaşım olanakları bulunan gıda sanayi bölgesinin yakın gelecekte çekim merkezi olağını kaydeden Ergin, OSB'nin Adnan Menderes Havaalanı ve Balıkesir Edremit Koca Seyit Havaalanı ile ulaşımın ve taşıma koşullarının kolaylığıyla yatırımcıya büyük bir fırsat sunacağının altını çizdi.

"ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRACAK ALTERNATİFLER VAR"

Ergin, ek olarak dünyanın önde gelen limanlarından biri olması beklenen Çandarlı Limanı’na yakın bir mesafede yer almasının avantajına değinerek, bilhassa gıda sektöre yönelik planlanan bölgenin kısa zamanda ilgiyle karşılanacağına inandığını ifade etti.

Planların onaylanmasıyla beraber bölgedeki yatırımcıların yanı sıra Türkiye’deki tüm yatırımcılar için önemli bir fırsat doğacağını kaydeden Ergin, İzmir Banliyö Sistemi İZBAN’ın da yakın gelecekte Bergama’ya kadar uzanmasının kolay ulaşıma imkan sağlayanı belirtti.

"TARIM VE TURİZM SEKTÖRÜMÜZ FARKLI BİR İVME KAZANACAK"

OSB'nin arazi tapu devir teslim işleminin 2020'de gerçekleştirildiğini, geçtiğimiz günlerde de parselasyon ve imar uygulama planlarının tamamlandığını dile getiren Ergin, "Altınova Mahallesi Topçular mevkiinde 478 bin 788 metrekarelik alanda yapılacak olan OSB, sosyal donatılar haricinde 234 bin 402 metrekarelik alanda kurulacak. Gıda İhtisas OSB'de şu ana kadar başvuruda bulunup yatırım yapmaya hazır çok sayıda firmamız var. Tamamladığında tarım ve turizm sektörümüz farklı bir ivme kazanacak." ifadelerini kullandı.

Yatırım gerçekleştireceklere 12 yıla kadar varan çok sayıda muafiyet ve indirimlerin de sağlandığını anımsatan Ergin, sözlerine şöyle son verdi:

"KDV istisnası, Kurumlar Vergisi, Elektrik ve Havagazı Tüketim Vergisi, Gümrük Vergisi Muafiyeti, İnşaat Ruhsat Harcı, Çevre Temizlik Vergisi, Emlak Vergisi, Sigorta Primi İşveren Hissesi desteğinin yanı sıra; kredi alımlarında faiz desteği de veriliyor. Yatırımcılar üç ile on iki yıl süreyle yaptığı yatırımın karşılığını alana kadar nefes alacak uygulamalardan da yararlanacak."