TOBB Türkiye Ekonomi Şurası gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı programın açılışında konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yeni tip koronavirüs salgınının etkisiyle küresel değer zincirinin kısalacağını belirtti. Türkiye’ye iş taleplerinin artacağını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bu fırsatların yakalanması için şimdi harekete geçmeleri ve hazırlanmaları gerektiğini söyledi.
Dünyanın yeni bir dönemin eşiğinde olduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu, bu yeni döneme her yönüyle hazır olunması gerektiğini belirtti. Aşı çalışmalarında gelen olumlu haberlerle beraber, 2021’in ikinci yarısından itibaren toparlanma döneminin başlayacağını ifade eden Hisarcıklıoğlu, Türkiye’ye olan iş ve yatırım talebinin artacağını söyledi.
Fiyat istikrarının önemine de değinen Hisarcıklıoğlu, yatırımların, üretimin ve istihdamın artmasında ön koşulun istikrar, güven ve geleceğe dair belirsizliklerin azalması olduğunu vurguladı.
Küresel rekabette Türkiye’yi öne çıkarmak için yeni bir reform hamlesinin gerekli olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, mevzuata ilişkin yapılacak reformlarda kamu-özel sektör diyalog mekanizmalarının kurulması ve istişarenin güçlendirilmesinin çok faydalı olacağını belirtti.
El birliğiyle Türkiye'yi yeniden tempolu büyüme sürecine kavuşturacaklarını aktaran Hisarcıklıoğlu, üretmeyi ve emek vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.