Gıda sektöründe süt ürünlerinde ve zeytin alanında faaliyet gösteren Kaanlar Gıda, Aydın'daki yeni yatırımı olan üretim tesisinin inşaatına devam ediyor.

YATIRIMIN MALİYETİ NE KADAR OLACAK?

Süt ürünleri tesisi Tekirdağ'ın Malkara, zeytin işletmeleri ise Manisa'nın Akhisar ilçesinde bulunan firma, Aydın Buharkent'te konumlanacak yeni fabrikası için inşaat çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Günlük bin tonluk süt işleme kapasitesine sahip olacak tesis, 60 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 94 bin metrekarelik alandan meydana geliyor.

Türkiye’nin en teknolojik ve hijyenik fabrikalarından birini inşa eden firmanın Buharkent Süt Ürünleri fabrikasında, 500 kişinin istihdam edileceği ve 350 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirileceği bildirildi.

"500 AİLEYE İSTİHDAM SAĞLAMANIN MUTLULUĞUYLA ÇALIŞIYORUZ"

Konuyla ilgili şirketin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Tam 43 yıllık deneyimle Kaanlar Gıda olarak ülkemize kazandırdığımız yeni bir yatırımın heyecanı içindeyiz. Günlük 1000 ton süt işleme kapasitesi ile Türkiye’nin en teknolojik ve hijyenik fabrikalarından birini inşa ediyoruz… 500 yeni aileye istihdam sağlamanın mutluluğuyla, sevgi dolu kahvaltılar için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz…"