Arazi vasfındaki yerler uzun ve orta vadeli yatırımlar için uygun olup bölgesel gelişimlerden dolaylı olarak etkilenmektedir, arsalar ise imarı belli olmasından dolayı hem arsa mevduatı hem de geliştirme için uygundur.
Remax Karun gayrimenkul danışmanı Bekir Erkuş, arsa ve arazi yatırımları hakkında bilgi verdi;
Arazi tanım olarak; imara girmemiş tarla ve benzeri vasıftaki toprak parçalarıdır. Arsa ise belediye alanlarında kalan imar planlarındaki yerlerdir. 
Arazi vasfındaki yerler uzun ve orta vadeli yatırımlar için uygun olup bölgesel gelişimlerden dolaylı olarak etkilenmektedir. 
Arsalar ise imarı belli olduğundan dolayı hem arsa mevduatı hem de geliştirme için uygundur.

SANAYİ ARSALARININ GELİŞİMİ

Sanayi arsaları Cumhuriyetin ilk günlerinden itibaren ihtiyaç duyulan toprak parçalarıdır. 1960’lı yıllarda Organize sanayi bölgeleri daha düzenli imalat sanayilerinin planlanmasını sağlamak adına devreye girmeye başlamıştır. 
Marmara ring hattının gelişmesi ile artık ulaşım çok daha kolaylaşmış ve imalat önce Marmara ve beraberinde İç Anadolu’ya yayılmıştır.

"TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ" LİSTESİ AÇIKLANIYOR "TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ" LİSTESİ AÇIKLANIYOR

ULUSLARARASI ARSA REKABETİ

Türkiye’de arsa fiyatları Avrupa’nın en yüksek olan bölgelerinden biridir. İşçilik maliyetleri ve imalatın yakın çevrede büyüme ihtiyacı, üretimdeki esneklikler küçük ve orta ölçekli arsalara olan talebi arttırdığı gibi fiyatların da artışına sebep olmuştur.
Bunun yanı sıra jeopolitik konumu ile Türkiye lojistik ve üretim üssü olarak tüm dünyanın takip ettiği bir merkezdir.

BİLİNÇLİ DANIŞMAN - BİLİNÇLİ YATIRIM

Üretmeyen sadece tüketen toplamların geleceği her zaman tehlike içerisindedir. Fiyatların yüksekliği “yatırımı kaçıran yatırım” yapmanıza sebep olabilir. Fiyatların yükselmesindeki en büyük etken bilinçsiz ve plansız yatırım yapılmasıdır. Fizibilite ve matematiğin uygun gördüğü noktada yatırımları tutmak gerekir.
Bekir Erkuş kimdir?
1974 doğumludur. İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili Eğitim bölümünde lisans eğitimini tamamlamıştır. Daha sonra İngilizce İşletme Yüksek Lisansını IŞIK Ünivertesinde tamamlamıştır. 12 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet göstermektedir. ACP (Accredited Commercial Professional – Akredite Ticari Profesyoneli) ABR (Accredited Buyer’s Represantative – Akredite Alıcı Temsilcisi) ve LSE London School of Economics’te gayrimenkul ekonomisi ve finansmanı programını bitirmiş Türkiye’deki tek gayrimenkul danışmanıdır. Arsa, arazi ve lüks konut konularında uzmandır.

www.bekirerkus.com