YEO ve Aras Marine, yüzer ve yenilebilir enerji konusunda güçlerini birleştirdi. İki firma, Türkiye ve bölge ülkelerinde yüzer güneş enerjisi santralleri (Offshore / Floating Solar) alanında Marinergy adlı ortak girişim ile faaliyet gösterecek.
Konuyla ilgili şirketlerden yapılan ortak açıklamaya göre, Marinergy, yüzer enerji santralleri projelerine 2021 yılı içinde yurtiçinde başlamayı, ilerleye yıllarda ise dış pazarlara açılmayı hedefliyor.
Verilen bilgiye göre, 2019-2024 arasında yüzer GES sektöründe yıllık yüzde 22 artış bekleniyorken, 2024 yılında yüzer GES kurulu güç kapasitesinin Türkiye’de 2,5 GW’a ulaşacağı öngörülüyor.

TÜRKİYE’DE İLK VE TEK

Denizcilik ve güneş enerjisini birleştiren bu projenin Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Aras Marine Onursal Başkanı Mustafa Alpaslan,  başarının yarısının niyet edip yola çıkmak olduğunu söyledi. Geri kalan yarısının ise çok çalışmak olduğunu söyleyen Alpaslan, bu iş birliği ile dünyanın her bölgesine ulaşacak güce erişeceklerine inandığını vurguladı.
Marinergy’nin deniz inşaat ve elektrik otomasyon hizmetlerini bir arada bulunduran bir firma olarak Türkiye’de ilk ve tek, dünyada da çok az sayıda örneği olan bir girişim olduğuna dikkat çeken YEO Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Tolunay Yıldız ise, Denizde güneş ve rüzgar enerjisinin yeni gelişen, ancak yüksek ve hızlı gelişim potansiyeline sahip bir sektör olduğunu ifade etti. Bu sektörün hibrit niteliği nedeniyle, konvansiyonel hareket eden firmalardan çok, iki alanın yetkinliklerine sahip firmaların iş birliğine ihtiyacı olduğunu söyleyen Yıldız, bu ihtiyaçtan hareketle güçlerini birleştirerek yaratacakları sinerji ile Türkiye’de bu alanda bir ilk olmak için yola çıktıklarını belirtti.