Slovenya Devlet Demiryolu şirketi 2TDK’nın, Divaca-Koper Demiryolu’nun çift hatta çıkarılma işlerinin 2. kısmı (LOT 2) için gerçekleştirdiği ihaleyi, Kolektor CPG-Yapı Merkezi-Özaltın Konsorsiyumu kazandı. 
İhalenin imza töreninde konuşan Slovenya Altyapı Bakanı Jerneja Vrtovca, bu proje ile demiryolu taşımacılığını olabildiğince faydalı hale getirmeyi ve böylece lojistik süreci optimize etmeyi amaçladıklarını söyledi. 

YAPIMI 3 YIL SÜRECEK

10 yıldan fazla bir süredir izledikleri bu projede başarıya ulaşmanın büyük bir mutluluk olduğunu belirten Yapı Merkezi Holding CEO’su Aslan Uzun ise, Yapı Merkezi olarak İsveç’te devam eden projemizden sonra Avrupa’da gerçekleştirecekleri kinci proje olması nedeniyle de kendileri için ayrı bir önem taşıdığını aktardı. Demiryolunun 2. Lot inşaatını 36 ayda tamamlayacaklarını kaydeden Uzun, 230,7 milyon euro yatırım bedeli olan proje çerçevesinde uzunlukları 0.3 km, 2 km, 0.13 km, 0.3 km, 1.1 km ve 3.8 km (ikiz tünel) olmak üzere 6 adet tünelin inşaat işleri ile birlikte 450 m ve 650 m uzunluklarında iki viyadük yapımını gerçekleştireceklerini söyledi. Uzun, ilerleyen dönemlerde Slovenya’nın gelişmesi ve kalkınmasına yönelik oluşturulacak diğer projelerde de yer almak istediklerini sözlerine ekledi.