Yapı malzemeleri satışı gerçekleştiren Koçtaş 2021 yılında mağazalaşma hedefi doğrultusunda 100 yeni mağaza açmayı planlıyor.

"ÜRÜNLERİMİZİ, TÜM TÜRKİYE'YE ULAŞTIRIYORUZ"

Şirket bir yandan mahalle konsepti ile hizmet sunduğu Koçtaş Fix ile mahalleli formatıyla Türkiye genelinde yaygınlaştırırken, diğer yandan da büyük mağaza açılışlarına devam ediyor. 

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan firmanın Genel Müdürü Devrim Kılıçoğlu, gerek Fix adıyla butik mağaza konseptleri gerekse büyük mağazalarla Edirne'den Artvin'e, Sinop'tan Diyarbakır'a uzandıklarını, bugün 34 ilde 140 mağaza ile hizmet verirken, dijital kanallar aracılığıyla da ürünlerini tüm Türkiye'ye ulaştırdıklarını söyledi.

"HEDEFİMİZ, 2025'TE 600 MAĞAZA VE 5 BİN ÇALIŞAN"

Kılıçoğlu, "Müşterilerimizden aldığımız güvenle büyüme stratejimizi her durum ve koşulda aralıksız hayata geçirmeye devam ediyoruz. Pandemi sürecinde Koçtaş Fix mağazalarımıza yaptığımız yatırımın ne kadar değerli olduğunu gördük. Bugün geldiğimiz noktada, ayda 10 Koçtaş Fix mağazası açma hızına eriştik. 2021 yılında 100 yeni mağaza daha açacağız. Koçtaş Fix yayılımımızı sürdürürken faaliyet göstermediğimiz illerde müşteri taleplerini değerlendirerek büyük Koçtaş mağazası açılışlarına da devam edeceğiz. Söz konusu zorlu dönemde hem dijital kanallarımız hem de yaygınlaşan mağaza ağımızla çok daha kolay ulaşılabilir olurken, istihdama da katkı sağlamayı sürdürüyoruz. 2025 yılına geldiğimizde toplam 600 mağaza ve buna paralel olarak yaklaşık 5 bin çalışanımız ile mevcut ve yeni müşterilerimize en iyi markaları, en uygun fiyatlarla sunmayı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

"PANDEMİDE ÖNEMİNİ ANLADIK"

Özellikle koronavirüs döneminde Fix mağazalarının önemini çok iyi anladıklarını dile getiren Kılıçoğlu, evinden fazla uzaklaşmak istemeyen, toplu taşımaya binmeyi tercih etmeyen tüketicilerin ihtiyaçlarını mahallelerde uygun fiyatlarla ve Koçtaş hizmet kalitesi ve uzmanlığıyla karşıladıklarını ifade etti.

"SATIŞ SONRASI HİZMETLERDE KOLAYLIK SAĞLIYORUZ"

Fix mağazalarında en çok satan 5 bin ürünün yer aldığı bilgisini veren Kılıçoğlu, "Müşterilerimizin hızlı sipariş ekranlarımızda bulabilecekleri yürüme bandından oto lastiğe, mobilyadan elektrikli el aletlerine kadar 100 bine yakın ürünü evlerine ya da ücretsiz nakliye imkanıyla en yakın mağazamıza teslim edebiliyoruz. Aynı zamanda, mahallelerdeki mağazalarımızla iade, nakliye, montaj gibi tüm satış sonrası hizmetler konusunda müşterilerimize kolaylık sağlıyoruz." dedi.

Firma, geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde 47 Fix ve 1 adet de büyük mağaza ile toplamda 48 mağazanın açılışını yapmıştı. (AA)