Karbon Saydamlık Projesi (CDP) Su Programı'na yaptığı raporlamayla bu yıl da A- (Liderlik) bandında yer alarak Türkiye finans sektöründeki en yüksek notu alan Yapı Kredi,  böylece CDP Türkiye 11. İklim Değişikliği Sanal Konferansı kapsamında 'CDP Türkiye Su Lideri' ödülünün sahibi oldu.
Aldıkları ödül hakkında açıklamalarda bulunan Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Nurgün Eyüboğlu, finansın yanı sıra sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik konularıyla da topluma değer katmaya devam ettiklerini belirtti. Su güvenliği konusu dâhil olmak üzere doğal kaynakların verimli kullanılması hususunda büyük bir hassasiyet gösterdiklerini ifade eden Eyüboğlu, Sürdürülebilir ekonominin ve iş modellerinin ancak sosyal ve çevresel sürdürülebilirliğin temini ile mümkün olduğuna inandıklarını aktardı.

GEÇEN YIL İKİ TAHVİL İHRACATI GERÇEKLEŞTİRDİLER

Doğal kaynakların verimliliği ile güvenliğinin öncelikli çalışma alanlarından birini oluşturduğunu söyleyen Eyüboğlu, sürdürülebilir bir gelecek için iş süreçlerini uyumlamaya ve projeler geliştirerek destek sunmaya devam ettiklerini kaydetti. Geçen yıl, yeşil projelerin finansmanında kullanılmak üzere ilk yeşil tahvil ihracı gerçekleştirdiklerini bildiren Eyüboğlu, aynı yıl doğa dostu mortgage ürününü müşterilerine sunduklarını söyledi. 2019 yılında yağmur sularını toplamaya başlayarak su hasadı uygulamamızı hayata geçirdiklerine dikkat çeken Eyünoğlu, atık geri dönüşüm projesi kapsamında sürdürdükleri uygulamalarla 2020 yılında geri dönüştürülen atıklar sayesinde 156 bin 813 kg sera gazı salımınının önüne geçtiklerini vurguladı.