3. Çeyrek finansal sonuçlarını açıklayan Yapı Kredi, 9 ay içerisinde 6,9 milyar TL kar elde ettiğini duyurdu. Ülke ekonomisine 465 milyar TL katkı sağladığını duyurdu. Aktif büyüklüğü geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artışla 591,2 milyar TL’ye ulaşan Yapı Kredi’nin öz kaynak karlılığı yüzde 18,6, sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 16 oldu.

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KONUSUNDA SEKTÖRE ÖNCÜLÜK EDİYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Erün, “Türkiye’nin ekonomisini desteklemeyi sürdürüyoruz. Yılın ilk 9 ayı içerisinde ülke ekonomisine 465 milyar TL katkı sağladık. Kredilerdeki pazar payımızı özel bankalar arasında yüzde 16,7’ye taşıdık. İlaveten müşteri mevduatı pazar payımız özel bankalar arasında yüzde 14,6 seviyesine geldi. Özellikle sürdürülebilirlik konusunda gelişmiş bir yönetişim modeline sahibiz. Yılın ilk yarısında, 962 milyon dolar tutarında sürdürülebilirlik bağlantılı ilk sendikasyon işlemimizi yaptık. Yılın ikinci yarısında ise dünyanın önde gelen bankalarından Bank of America ile 225 milyon avro tutarında sürdürülebilirlik bağlantılı repo işlemi gerçekleştirdik” dedi. 

“YEŞİL EKONOMİYE GEÇİŞİ DESTEKLİYORUZ”  

Ergün, yeşil ekonomisinin önemine dikkat çekerek sundukları hizmetleri şu sözlerle anlattı: “Yeşil ekonomiye geçiş konusunda finans sektörünün önemli bir sorumluluğu bulunuyor. İş dünyasına sağladığımız finansman kanalları dahil yeşil ekonomiye geçişi her alanda destekliyoruz. Enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji projelerinde kullanılmak üzere, bu dönemde Green for Growth Fund (GGF) ile 15 milyon avro tutarında finansman anlaşmasına imza attık. Ayrıca çiftçiler ile tarımsal işletme kapsamındaki mikro ve küçük işletmelerin desteklenmesi amacıyla da European Fund for Southeast Europe’dan (EFSE) 25 milyon euro tutarında kredi sağladık.” (AA)

SÜRDÜRÜLEBİLİR TESİS YÖNETİMİ ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM SÜRDÜRÜLEBİLİR TESİS YÖNETİMİ ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM