Uzun yıllardır yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarını, 2015 yılında bakanlık onaylı Ar-Ge merkezi ile taçlandıran Volkan İtfaiye, Türkiye’nin ilk ve tek yangın söndürme ve kurtarma alanındaki Ar-Ge merkezi olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Ar-Ge merkezlerinin bünyesinde 27 araştırmacı, 12 teknisyen ve bir destek personeli olmak üzere toplam 40 kişinin görev aldığını kaydeden firmanın Ar-Ge Direktörü İbrahim Göksel, merkez bünyesinde birçok farklı Ar-Ge projesini tamamladıklarını belirtti. Göksel, söz konusu çalışmalar kapsamında 14 patent, dört faydalı model ve beş tasarım tescil başvurusu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Göksel, “Sektöre uygulanabilen çalışmalarımızın bir çıktısı olarak, 8x8 havalimanı yangın söndürme araçlarının kamyon şasilerini de bünyemizde üretmeye başladık. İthal ürünlerin yerini alan bu ürün ile yılda yaklaşık 20 milyon TL’lik bir kaynağın ithalatını önledik ve yerli imkanlarla üretilmiş olan bir ürün geliştirdik.” diye konuştu.

Tasarım merkezlerine de değinen Göksel, sözlerini şöyle tamamladı: “Çok önemli bir adım da tasarım merkezlerinin destek kapsamına alınmış olmasıdır. Tasarım merkezlerini, ileride büyüyerek Ar-Ge merkezi haline gelebilecek oluşumların filizleri olarak görüyoruz. Böylece Ar-Ge yapan nitelikli personel sayısının ciddi şekilde artacağına inanıyoruz.”