Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde 640 hektar alanda 320 fabrikanın bulunacağı Yalova Makine OSB’de çalışmalar sürüyor. OSB’nin birinci etabında konumlanacak olan Delfin İç ve Dış Ticaret Pazarlama AŞ'ye ait fabrika için tören düzenlendi. Törene Vali Muammer Erol ve protokol katıldı. 

“42 FABRİKANIN TEMELİ ATILACAK”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, “8 yıl içerisinde 320 üretim tesisi faaliyete geçecek. Bölgeye ilk etapta 42 fabrikanın temeli atılacak. İkinci fabrikanın temelini atıyoruz. Yaklaşık 10-15 günde bir diğer fabrikaların temellerini atmayı planlıyoruz. Birinci etap alanımız tamamlandığında yaklaşık 5 bin kişi, bütün bölge imara açılıp tesisleşmesi tamamlandığında ise yaklaşık 25 bin kişilik bir istihdamı gerçekleştiriyor olacağız. Yerli, yenilikçi, yeşil bir OSB kurmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Açılan fabrikalar, Anadolu 5.0 ismini verdikleri mimari konsepte uygun olacak." dedi. 

“TESİSİMİZ 60 MİLYON TL BÜTÇE İLE KURULUYOR”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Delfin İç ve Dış Ticaret Pazarlama AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mete Özarar, “60 yılı aşkın bir süredir Türk sanayisine hizmet veriyoruz. 60 milyon TL yatırım bütçesi ile kurduğumuz tesisimiz vinç servis sektöründe Türkiye Cumhuriyeti'nin şu ana kadar kurulan en yüksek bütçeli yatırımıdır. Halihazırda 20'den fazla ülkeye ihracat yapan firmamız bu yatırım ile Afrika, Avrupa, Rusya ve Türk Cumhuriyetlerindeki pazar payını artırarak döviz girdisi sağlayacak, ülke ekonomisine katkıda bulunacak. Ülkemizin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alma hedefini gerçekleştirmek için burada bulunan herkes gibi biz de var gücümüzle çabalıyoruz. Eminim ki hep beraber muvaffak olacağız." (AA)
 
 

"TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ" LİSTESİ AÇIKLANIYOR "TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ" LİSTESİ AÇIKLANIYOR