Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, 2020 yılında Antalya'da 449 yabancı yatırımcının faaliyete başladığını, şehrin Türkiye'de İstanbul'dan sonra en fazla yabancı yatırımcıya sahip kent unvanını sürdürdüğüne dikkat çekti.

"GİRİŞİMCİLERİN, EKONOMİMİZE GÜVENİ DEVAM EDİYOR"

Yazılı bir açıklama yaparak faaliyetlerini anlatan Çetin, pandemi döneminde faaliyetlerine dijitalden devam ettiklerini dile getirerek, yeni açılan firmalarla birlikte odalarına kayıtlı üye sayısının 49 bin 634'e yükseldiğini kaydetti.

Çevrim içi eğitim hizmetleriyle 25 bine yakın belgenin verildiğini aktaran Çetin, yeni uluslararası iş birlikleri ve sanal heyet organizasyonlarıyla dünyanın dört bir yanında yeni pazarlara ulaştıklarını söyledi.

Geçtiğimiz yıl 4 bin 605 yeni şirket kaydı yaptıklarına işaret ederen Çetin, Covid-19'a rağmen girişimcilerin Antalya ekonomisine olan güvenlerini sürdürdüklerini bildirdi.

Çetin, söz konusu dönemde inşaat faaliyetlerinde 578, tarımsal ürünlerin ticaretinde 267 ve toptan ve perakende gıda dağıtımı ve pazarlamasında ise 263 yeni firmanın kaydolduğu bilgisini verdi. 

İRAN İLK SIRADA YER ALDI

Şehre yabancı yatırımcıların olan ilgisinden bahseden Çetin, yabancı yatırımcıların inşaat, gayrimenkul, tarım ve bilişim sektöründe yatırım yaptığını ifade ederek, "Antalya, Türkiye'de İstanbul'dan sonra en fazla yabancı yatırımcıya sahip olan kent unvanını 2020'de de sürdürdü. Salgın sürecinde Antalya'ya yabancı yatırımcıların ilgisi devam etti. 2020'de Antalya'da 449 yeni yabancı yatırımcı faaliyete başladı, odamıza kayıtlı yabancı yatırımcı sayısı 4 bin 197'ye ulaştı. 2020'de en çok yabancı yatırımı İran'dan aldık. İran sermayesi ortaklı 82 firma odamıza kayıt olurken, Rusya'dan 63 ve Almanya'dan 55 yeni yabancı yatırımcı da kentte faaliyetlerine başladı. Bunun yanında birçok ülkeden yabancı yatırımcılar Antalya'da yatırım faaliyetlerini sürdürüyor." şeklinde konuştu. (AA)