KIRIKKALE (AA) - Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Belarus Başbakan Yardımcısı Igor lyashenko, Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde Azeri-Türkiye Üretim Birliği (ATÜB) tarafından yapılan traktör fabrikasını ziyaret ettiler.

Keskin Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan fabrikayı ziyaretinde Vali Yunus Sezer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile  protokol üyeleri tarafından karşılanan Pakdemirli ile lyashenko, fabrikada montaj alanlarını dolaşarak yetkililerden  bilgi aldılar.

Bakan Pakdemirli, gazetecilere verdiği demeçte, bu sabah Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısı'nın gerçekleştiğini vurgulayarak,  Türkiye ile Belarus'un  karşılıklı yatırımlarının bulunduğunu belirtti.

Türkiye'nin Belarus'daki  en önemli yatırımcı ülke olduğunu ve bu bağlamda karşılıklı yatırımları birlikte izleme ve ticareti artırma kararı aldıklarına vurgulayan Pakdemirli, 2 ülke arasındaki ticaretin  2014 ile 2015 senelerinde düşüş trendine girse de 2016 senesinden sonra  iki ülkenin liderlerinin sıcak ilişkilerinin de katkısıyla yeniden artışa geçtiğini söyledi. 

Azerbaycan'ın da bu sürecin bir parçası olduğunu ve bu durumun ülkemiz için son derece mutluluk verici olduğuna değinen Pakdemirli,   bunu tarz yurt dışı yatırımların Türkiye'de daha çok artmasını istediklerini dile getirdi.