Xiaomi ve partneri Salcomp'un İstanbul Avcılar'daki fabrikasının açılışı gerçekleştirildi.
Avcılarda açılışı gerçekleştirilen fabrika, Çin, Xiaomi'nin Salcomp ile üretim yaptığı 4'üncü fabrika olacak.
İlk etapta giriş segmentindeki Redmi 9C modelinin bu fabrikada üretileceğini belirten Xiaomi Türkiye Ülke Müdürü Vincent Chang, verdikleri tüm hizmetleri Türkiye'nin dört bir yanına ulaştırmak için Mi Store'ların sayısını da 100'e ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi. 
Bu fabrikayla ilk yıl 200 milyon dolarlık katma değer yaratılacağını ifade eden Salcomp Kıdemli Başkan Yardımcısı Travel Xue ise, bu katma değeri her yıl arttıracaklarını kaydetti. 

30 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPILDI

Fabrikanın açılış törenine dolayısıyla mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin akıllı telefon üreticileri için bölgenin üretim üssü olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurguladı. Xiaomi ve iş ortağı Salcomp'un bu fabrikayı yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırımla, 14 bin metrekare arazi üzerinde kurduğunu belirten Erdoğan, fabrikanın yıllık 5 milyon üretim kapasitesiyle 2 bin kişiye de istihdam sağlayacağını ifade etti. 
Türkiye'nin, Xiaomi'nin dünyada üretim gerçekleştirdiği 4'üncü ülke olacağına dikkat çeken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise, yatırımın Türkiye'nin küresel bir akıllı telefon üretim üssü olması yolunda bir köşe taşı olduğunu aktardı.