Endüstri 4.0 odaklı özel alanlarıyla, Türkiye’nin en büyük 6 sanayii fuarını bir araya getiren WIN EURASIA, 2019 yılında “Geleceğin Parçası Ol” temasıyla öne çıkıyor. 2019 yılında organizasyonda nasıl yeniliklerin olacağını konuştuğumuz Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kuhnel, “WIN 4.0 Application Park’ta robot üreticileri, BT sistemleri entegratörleri, Lojistik 4.0 çözümleri ve endüstriyel görüntü işleme sistemlerini bir araya getiriyoruz. WIN 4.0 Application Park, akıllı kameralar, görüntü işleme ekipmanları ve diğer dijital yenilikçi çözümler için eşsiz bir vitrindir. Bu alan, mobil robotların ve otonom sistemlerin potansiyelini sergilemek için de önemli fırsatlar sunuyor.” dedi. 

WIN 2018'i yıllar sonra tek fazda gerçekleşmesi yönüyle değerlendirir misiniz? 

Avrasya bölgesinin önde gelen uluslararası 6 sanayi fuarlarının birleşmesi ile Endüstri 4.0 çatısı altında gerçekleştirdiğimiz; WIN EURASIA, Metalworking EURASIA, SurfaceTechnology EURASIA, Welding EURASIA, IAMD EURASIA, IES EURASIA ve CeMAT EURASIA fuarlarının katılımcı ve ziyaretçilerini tek çatı altında buluşturarak daha fazla katılımcı ve ziyaretçiye dolayısıyla daha fazla ticari işbirliğine olanak tanıdık. 11 yıl aradan sonra tek çatı altında buluşturduğumuz WIN EURASIA ile katılımcı firmalarımız WIN EURASIA’da bir yandan yeni işbirlikleri kurma imkanını bulurken, bir yandan da ihtiyaç duyduğu yan sanayi ürünlerini bu fuarda bulabildiler. Yüzde 30’u yurt dışından, 22 ülkeden 1800’ün üzerinde katılımcı firmayı 146 ülkeden 75 binin üzerinde ziyaretçi ile buluşturduk. Sadece rakamsal olarak değil, aynı zamanda uluslararası alanda yarattığı iş hacmi ile, katma değerli seminer ve konferansları, teknoloji odaklı etkinlikleri ile yıla damgasına vuran bir fuar oldu WIN EURASIA. İmalat sanayii’nin kazandıran fuarları WIN EURASIA çatısı altında, sektör temsilcilerinin güçlerine güç kattı.

Beklentileri karşıladı mı?  

WIN EURASIA bu yıl çeyrek asırlık başarısının yanı sıra, hayata geçirdiği ilkleri ile de çok önemliydi. Endüstri 4.0 odaklı özel alanlarıyla, Türkiye’nin en büyük 6 sanayii fuarını bir araya getirerek hem katılımcı hem de ziyaretçi tarafında yeni rekorlar kırdık. WIN EURASİA’nın başarısını ortaya koyan en somut örnekler ulusal ve uluslararası katılımcı ve ziyaretçi sayılarımız ile yarattığımız iş hacmidir. WIN EURASIA 2018 ile 34,615 m2’lik alanda 22 ülkeden 1.800’ün üzerinde katılımcı firmayı, Türkiye dahil 146 ülkeden 75.368 ziyaretçi ile buluşturduk. 2017 fuarlarına kıyasla yüzde 51,2’lik rekor yabancı ziyaretçi artışı ile ihracata yönelik önemli işbirlikleriyle sanayii sektörünün en fazla iş hacmi yaratan buluşmalarından birine imza attık. “WIN EURASIA” fuarında  30 ülkeden 500’ün üzerinde alım heyeti gruplarını,  Türk sanayicileriyle bir araya getirdik. Bunun yanı sıra Türkiye genelinden 39 şehirden 100’ün üzerinde lokal delegasyon grupları ile Anadolu’da yer alan sektörel alıcıları da katılımcılarla buluşturduk.

2019 yılı için WIN Fuarı'nın ana tema ve odak noktası ne olacak? 

Sac işlemeden metal şekillendirme teknolojilerine; otomasyon hizmetlerinden elektrik ve elektronik ekipmanlara; hidrolik ve pnömatik hizmetlerden tesis içi lojistiğe kadar geleceğin fabrikaları için ihtiyaç duyulan tüm eko-sistem, 360 derece imalat sanayii, Endüstri 4.0 konsepti altında, “WIN EURASIA” 2019 fuarında yer alacak. Her yıl dünyanın en büyük sanayi şirketlerini biraraya getiren WIN EURASIA fuarının bu yılki konseptini ise Endüstri 4.0 odaklı  “Geleceğin Parçası Ol!” olarak belirledik. 14 – 17 Mart 2019 tarihleri arasında yine İstanbul’da tüm dünya devlerini buluşturacağız. 2019 yılında ABD’den Rusya’ya, Japonya’dan Güney Afrika’ya kadar dünyanın önde gelen sanayi devlerini fuarımızda ağırlayacağız. 

360 derece imalat sanayi konseptinizdeki hedefleriniz nelerdir?

Gerek katılımcıların gerekse ziyaretçilerin sektöre dair tüm bileşenleri tek çatı altında bulmasına olanak sağlayan fuarımız, yarattığı katma değerli iş bağlantılarının yanı sıra, sektöre dair fuar bünyesinde yer alan Özel Alanlar konsepti ile de sadece Türkiye’den değil, dünya genelinden imalat sanayii devlerinin ajandalarında şimdiden ziyaret edilecek fuarlar listesinin başında yer alıyor. 
İmalat sanayiine 360 derece bakış açısı sağlamayı amaçladığımız WIN EURASIA, katılımcılarına otomasyon, dijitalleşme, nesnelerin interneti, arttırılmış gerçeklik gibi teknolojik gelişmeleri yakından deneyimleme fırsatı sunacak. Fuarımızda katılımcı firmalarımızın üretim süreçlerinin tamamını kapsayan ürünlerini sergilerken, ziyaretçilerimizin tüm bu süreçleri tek bir çatı altında deneyimlemesini hedefliyoruz. WIN EURASIA, 2019 yılında da 360 derece imalat sanayinin dijital dönüşümde belirleyici platformu olmaya devam edecek.

Endüstri 4.0 Festival Alanı'na gelecek ziyaretçiler hangi çözümlerle karşılaşacak?

WIN EURASIA’da katılımcı ve ziyaretçileri buluşturan geniş fuar alanının yanı sıra Endüstri 4.0 için de çok geniş bir deneyim alanı sunacağız. Fuarlar, ticaretin olduğu kadar bilgi ve deneyimin de merkez üssü haline gelmeliler. Biz WIN EURASIA’da buna çok önem veriyoruz. Bu doğrultuda Endüstri 4.0 için özel bir deneyim alanı oluşturduk. Endüstri 4.0 Festival Alanı ile yerli ve yabancı firmalar, sanayinin yeniden şekillenmesine yön veren, son teknoloji ürün ve hizmetlerini İstanbul’da tanıtma fırsatı bulacak. Uluslararası firmaların; robot, otomasyon teknolojisi, IT çözümleri ve yazılımların yanı sıra network platformlarının da sergileneceği WIN EURASIA, dünya sanayi devlerinin son teknolojilerini göstermek için yarışacağı bir vitrin olma özelliğine sahip.

WIN 4.0 Application Park özel alanına ilk bakışta Endüstri 4.0 ile özdeşleştiğini görüyoruz. Bu yönüyle Endüstri 4.0 Festival alanından farklı olarak bu bölümde ziyaretçileri hangi çözümler ve uygulamalar bekliyor?

Son teknoloji Endüstri 4.0 çözümlerini görmeyi planlayan katılımcı ve ziyaretçilerimize doğrudan Endüstri 4.0 Festival Alanı’nı ziyaret etmelerini öneriyoruz.  Robotlar/cobotlar, otomatik kılavuzlu araçlar, fabrika otomasyonu tedarikçileri ve kullanıcıları için bir uygulama alanı olarak tasarlanan bu alan, küresel oyuncuları ve Endüstri 4.0’a dair çözüm sunanları bir araya getiriyor.
WIN 4.0 Application Park’ta robot üreticileri, BT sistemleri entegratörleri, Lojistik 4.0 çözümleri ve endüstriyel görüntü işleme sistemlerini bir araya getiriyoruz. WIN 4.0 Application Park, akıllı kameralar, görüntü işleme ekipmanları ve diğer dijital yenilikçi çözümler için eşsiz bir vitrindir. Bu alan, mobil robotların ve otonom sistemlerin potansiyelini sergilemek için de önemli fırsatlar sunuyor. 
Smart 4.0 Üretim Hattı alanında hangi sektörlerin / markaların üretim hatları ya da üretim konseptleri gözlemlenecek? 
Akıllı üretim çözümleri, sektörü dönüştürmek için inanılmaz bir fırsata sahip. Yeni hücre üretim konseptleri ve akıllı tedarik çözümleri üretimde verimliği arttıran temel unsurlar olarak karşımıza duruyor. Bu açıdan, endüstri teknolojisinin entegrasyonu ve dijitalleşme süreçleri sergileyeceğimiz “Smart 4.0 Üretim Hattı” önemli bir alan. Sensörler, robotlar ve otomasyon sistemleri gibi entegre üretime dair tüm gelişmeler “Smart 4.0 Üretim Hattı”nda sergilenecek. 

Dijital Factory IIoT Özel alanı için yapılan çalışmaları aktarır mısınız? 

Digital Factory - IIoT Özel Alanı, Endüstriyel IoT, Katmanlı Üretim, dijitalleşme, dijital ikiz, sanal gerçeklik ve Lojistik 4.0 gibi geniş bir tematik yelpazeyi kapsamaktadır. Endüstriyel BT, yazılım ve donanım, üretim mühendisliği ve hizmetleri bu alanda sergilenecek.

Dijital Proses Otomasyonu Özel alanı bu yıl ilk kez WIN Fuarı'nda yerini alacak. Bu bölümün konseptini ve yapılan çalışmaları aktarır mısınız? 

Dijital Proses Otomasyonu, Endüstriyel IoT ile bütünleşmesiyle, dijitalleşme önemi her geçen gün artıyor. WIN Eurasia 2019 Fuarı’yla entegre Dijital Proses Otomasyonu Özel Alanında, veri analizi ve ölçümü, bulut tabanlı hizmetler, bina otomasyon sistemleri, tesis mühendisliği, entegre ürünler, sürüş teknolojisi ve yepyeni çözüm ve hizmetler katılımcı ve ziyaretçilerimiz buluşacak. 

WIN Fuarı çatısı altındaki 6 ayrı fuar konseptinin geliştirilmesi adına ne gibi çalışmalar yürütülüyor?  

Deutsche Messe Türkiye ofisi; Hannover Fairs Turkey olarak sektörel hareketlilikleri yakından takip ediyor Türkiye ekonomisine daha fazla katkı sağlayabilmek adına her yıl sektöre ve fuarlarımıza ivme kazandıracak inovatif hizmetleri fuarlarımız aracılığıyla gerçekleştiriyoruz. WIN EURASIA çatısı altında birleştirdiğimiz fuarlar birbiriyle bağlantılı sektörlerden oluşuyor. Aynı zamanda bu sektörler arasında tedarikçi konumunda olan alt sanayii kolları da bulunuyor. Sektör temsilcileriyle bir araya gelip bu fuarlardan nasıl daha iyi verim alabileceğimizi daha fazla ne yapabileceğimize ilişkin görüşmeler yapıyor onların da fikirlerini alıyoruz. Sektörün de belirtmiş olduğu talep ve öneriler doğrultusunda bu fuarlarımızı ilk defa 2018 yılında düzenlediğimiz fuarda tek çatı altında gerçekleştirdik. Bu yıl da yine geleceğin fabrikaları için ihtiyaç duyulan tüm eko-sistem WIN EURASIA 2019’da sektörün ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verebilecek bir konseptte olacak. Yenilenen yapısı ve yeni içerikleri ile 14 – 17 Mart 2019 WIN EURASIA’nın yine yılın en verimli organizasyonlarından biri olacağına inanıyorum.

http://www.win-eurasia.com/tr#