Hannover Fairs Turkey’den yapılan açıklama doğrultusunda, 12-15 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan WIN Eurasia Fuarı’nın, Korona virüsü nedeniyle alınan karar neticesinde 18-21 Haziran 2020 tarihine ertelendiği bildirildi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi: “Hannover Fairs Turkey olarak 2020 yılı mart ayı için planladığımız WIN EURASIA fuarımızı erteleyerek 18-21 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştireceğimiz bilgisini paylaşmak isteriz. CORONA (COVID-19) Virüsü ile ilgili ülkemizde bu yönde bir tehlikeye rastlanmamış olmasına karşın, dünya genelinden fuarımızda katılımcı olarak yer alacak firmaların, beraberinde ticari bağlantılar kurmak üzere dünyanın ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden fuarı ziyaret edecek sektör profesyonellerinin de bir bölümünün yoğun talepleri doğrultusunda, Deutsche Messe’nin Türkiye iştiraki Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. olarak, söz konusu kararı almış bulunuyoruz.”

Açıklamada, Türkiye’nin, İran, Çin Anakarası ve İtalya ile olan karşılıklı uçuş seferlerinin iptali, gerek Türkiye gerekse dünyadan fuarı ziyaret etmeyi planlayan sektör temsilcilerinin virüs salgını kaynaklı tedirginlikleri göz önüne alınarak erteleme kararının alındığı ifade edildi. 

Fuar katılımcılarının ve ziyaretçilerinin büyük bölümünün ertelenmesi yönündeki taleplerinin sektörel dernekler tarafından da desteklendiği belirtilerek, “Katılımcılarımızın, ziyaretçilerimizin, tüm iş ortaklarımızın ve çalışanlarımızın sağlığı her zaman önceliğimizdir.” denildi.