Wilo, sürdürülebilir bir gelecek hedefiyle Almanya’nın Dortmund kentindeki yeni genel merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Yaklaşık 300 milyon avro yatırım bedeliyle hayata geçen WiloPark projesi içerisinde ultra modern dijital akıllı fabrika, "PioneerCube" ofis binası, müşteri hizmetleri merkezi ve ürün geliştirme tesisleri yer alıyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in video mesaj göndererek tebriklerini ilettiği açılış etkinliğine Wilo çalışanlarının yanı sıra iş ve siyaset dünyasından 1.500'ün üzerinde üst düzey uluslararası misafir katıldı. 

DOĞAYI VE İKLİMİ KORUYAN ÜRETİM MODELİ

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Wilo Grup Başkanı ve CEO’su Oliver Hermes, “Ürünlerimiz, sistemlerimiz ve çözümlerimiz akıllı, verimli ve iklim dostu bir şekilde su sağlamaya katkıda bulunuyor. WiloPark ile doğayı ve iklimi çok daha fazla koruyan bir üretim tarzına geçtiğimiz için çok mutluyuz. Tarihimizdeki en büyük proje olan WiloPark, Almanya'da bugüne kadar hayata geçirilmiş en büyük endüstriyel inşaat projelerinden biri oldu.” dedi. 

“ANA ÜRETİM TESİSİMİZDE DİJİTALLEŞME STANDART HALE GELECEK” 

Dijitalleşme konusuyla ilgili de görüşlerini belirten Hermes, “WiloPark ile daha fazla insana temiz su ulaştıracağız. Ayrıca şirketin karbon ayak izini azaltarak sürdürülebilir ve dijital bir geleceğe katkı sağlayacağız. Bu amaç doğrultusunda yeni genel merkezimizi gelecek odaklı bir operatör konsepti ve dijital ağ bağlantılarıyla tasarladık. Böylece enerji tüketimimizi yüzde 40’a varan oranda azaltmayı başardık. Bu sayede CO2 emisyonlarının da yılda 3 bin 500 ton düşmesini hedefliyoruz ve bu oran 280 bin ağacın tüketebileceği CO2 miktarına eşit. Wilo olarak üretim süreçlerimizde dijitalin ve teknolojinin gücünden çok daha fazla yararlanma ve bunu 2025 yılına kadar tüm ana üretim tesislerimizde standart bir uygulama haline getirme hedefimiz doğrultusunda yol alıyoruz.”