Almanya’nın otomobil devi olan Volkswagen, elektrikli akü alanında güçlendirmek maksadıyla Çinli partnerler ile iki ortak şirket oluşturma konusunda anlaşmaya vardığını duyurdu Bilindiği gibi, dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin, elektrikli otomobil üretimini teşvik politikası sayesinde bu alanda dünyanın en büyük pazarı oldu.

Çin’deki elektrikli araç satışını bir sene içerisinde dört kattan fazla artıran VW, bu  ülkede 2025 senesinde 1,5 milyon birim yeni enerjili araç satmayı planlıyor. Bu alandaki konumunu güçlendirme ve akü tedariki konusunda kendini güvenceye alma niyetindeki VW Grubu, Çin şirketlerinden Huayou Cobalt ve Tsingshan Grubu ile iki ortak şirket kuracağını bir bildiriyle duyurdu. 

Merkezi Almanya’nın Wolfsburg kentinde yer alan şirket, bu iki ortaklık sayesinde ileride her bir akünün maliyetinin yüzde 30 ila yüzde 50 düşürüleceğini söyledi. Çinli ortaklardan Huayou, lityum-iyon akülere yönelik malzemelerde uzmanlaşmış iken, Tsingshan da nikel ve paslanmaz çelik alanında devleşmiş bir firma.

VW ile bu iki firma arasında yapılacak olan ilk ortak işletmeler müştereken Endonezya'da kurulacak. İlk ortak işletme akü imalatında gerekli iki metalin, nikel ve kobaltın üretiminde çalışacak. İkinci ortak şirket ise yalnızca Huayou ile ortaklık halinde kurulacak olup bu iki hammaddenin arıtılmasında uzmanlaşacak. 

VW, Çin’de gerçekleştireceği 2 milyar avroyu aşkın yatırımı ilk kez 2020 yılında açıklamıştı. Bu tutarı yarı yarıya bir otomobil işletmesi ile Gotion High-Tech adlı yerel bir akü imalatçısı arasında paylaştıracaktı. VW bir sene önce de Ganfeng adlı bir Çin grubu ile on yıl boyu lityum tedariki için anlaşma yaptığını duyurmuştu.
 

“DİJİTAL FİNANS ÖNCÜLERİ” ÖDÜLLERİ FİNTECH WEEK ZİRVESİNDE “DİJİTAL FİNANS ÖNCÜLERİ” ÖDÜLLERİ FİNTECH WEEK ZİRVESİNDE