İSTANBUL (AA) - VSY Biotechnology, geliştirdiği ürünlerle insanlara ve topluma sunduğu hizmet ile ülke ekonomisine  yaptığı katkılarından ötürü "Altın Havan 2019" başarı ödülüne sahip oldu.

Konuyla ilgili olarak firma tarafındanyapılan açıklamaya göre, VSY Biotechnology, geliştirdiği ürünlerle insanlara ve topluma sunduğu hizmet ile ülke ekonomisine olan faydalarından ötürü eczacılığın Oscar'ı olarak anılan "Altın Havan 2019 Başarı Ödülü"ne sahip oldu. VSY Biotechnology, Altın Havan 2019 Ar-Ge ve İnovasyon birincisi oldu.

VSY Biotechnology Yönetim Kurulu Başkanı olan  Dr. Ercan Varlıbaş, CEO Dr. Fatih Ergin, CFO Pierre Taner Kokino, CSO Sertan Yılmaz, Ar-Ge ve Kalite Direktörü Meryem Anteplioğlu, Ortopedi & FTR Grup Satış Müdürü Erol Genç, Ar-Ge Müdü Sultan İlbay, Hindistan Ülke Müdürü Koray Alpaslan ve Likit Üretim Müdürü Suat Altıntaş, törende yer alarak Altın Havan Ödülü'ne sahip oldu.

Açıklamada töreni sırasında konuşmasına yer verilen Dr. Ercan Varlıbaş, Ar-Ge ve inovasyonun sürdürülebilir büyümenin temel unsurlarından olduğuna dikkat çekerek, eczacılığın Oscar'ı olarak nitelendirilen  Altın Havan'ı almalarından ötürü gurur ve memnuniyet duyduklarını belirtti.

VSY Biotechnology ailesi ile hep birlikte çıktıkları bu yolda başarılı çalışmalara imza attıklarını, gelecek dönemde de aynı başarılı çizgiyi sürdüreceklerini dile getiren Dr. Varlıbaş, "VSY Biotechnology'nin marka değerini 1 milyar avronun üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Böylece VSY Biotechnology Türkiye'nin ilk unicorn'larından biri olacak." ifadelerini kullandı.

Varlıbaş, bu yıl içinde birçok ödülün sahibi olduklarını ve her ödülün ayrı bir yeri olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

"Bu yıl İKMİB tarafından verilen medikal alanda Türkiye İhracat Birincisi ödülü, Deloitte'un En İyi Yönetilen Şirket Ödülü, European Business Awards Sürdürülebilir İnovasyon Kategorisi Türkiye Şampiyonu, Sağlık Gönüllüleri Türkiye Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Ödülleri'nin sahibi olduk. Ayrıca Sürdürülebilir İş Ödülleri, Sürdürülebilir İnovasyon Kategorisi, Doktorclub Awards Yılın Medikal Endüstri Ödülleri finalistleri arasında yer aldık. Bizim için bu ödüllerin her biri çok değerli ve başarılarımızın artarak devam etmesinde itici gücü oluşturuyor."