Mart 2020’den bu yana uygulamakta olduğu uzaktan çalışma düzenini Eylül 2021 itibarıyla hibrit çalışmaya dönüştürecek Vodafone, uygulayacağı hibrit çalışma modelinde, toplam çalışma zamanının ortalama yüzde 40’ı ofisten, yüzde 60’ı ise uzaktan olacak şekilde düzenlenecek.
Yeni dönemde, Vodafone’un Maslak, Teknokent ve bölge ofisleri, çalışanların işbirliği, inovasyon, sosyalleşme amacıyla bir araya gelecekleri buluşma noktaları olacak ve Vodafone çalışanları İstanbul’un çeşitli lokasyonlarında bulunacak paylaşımlı ofisleri de kullanabilecek.
Yeni dönemde, zamandan ve mekândan bağımsız, çıktı ve iş odaklı çalışmanın yaygınlaşacağını belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Bayram, Vodafone’da Mart 2020’den bu yana tüm merkez ofis çalışanlarının uzaktan çalışmaya devam ettiğini söyledi. Eylül 2020’de Müşteri Hizmetleri ekibinin tamamının pandemi sonrası dönemde kalıcı olarak uzaktan çalışacağını duyurduklarını söyleyen Bayram, şimdi de merkez ofis çalışanları için benzer bir adım atarak, pandemi sonrası dönemde kalıcı olarak hibrit çalışma modeline geçiş kararı aldıklarını aktardı. Aşı ve normalleşme takvimine bağlı olarak önümüzdeki Eylül ayında hibrit modele geçmeyi planladıklarını kaydeden Bayram, önceliklerinin çalışanlarının ve ailelerinin sağlığı ile güvenliği olmaya devam edeceğini söyledi. 

OFİSLERİ KULLANMA İMKANI SUNACAKLAR

Çalışan deneyimini ve esnekliği merkezine alan, uzaktan çalışmanın verimliliği ile ofislerde çalışmanın sinerjisini harmanlayan bir model uygulayacaklarını vurgulayan Bayram,  bu modelle, uzaktan çalışmanın getirdiği özgürlük ve verimliliği, ofislerde olmanın getirdiği ortak çalışma kültürü ve sosyal ortam ile entegre edeceklerini belirtti. Bayram, çalışanlara hem uzaktan çalışma, hem de inovasyon, ortak akıl üretme, ekiplerarası sosyal etkileşim için ofislerini kullanma imkânı sunacaklarını da sözlerine ekledi.