GAZİANTEP (AA) - Vodafone'un, İstanbul'da yer alan teknoloji üssü İTÜ Vodafone Future Lab'de sunduğu dijital teknoloji çözümlerini Türkiye'nin farklı şehirlerindeki işletmelerle de bir araya getirmek maksadıyla oluşturduğu Vodafone Dijitalleşme Tırı Gaziantep'e ulaştı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı olan Meltem Bakiler Şahin, Vodafone Business Dijitalleşme Tırının üçüncü durağı konumunda olan Gaziantep 1. Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirilen törende, Gaziantep'e son 5 senede 61 milyon liralık teknik alt yapı yatırımı yaptıklarını ifade etti.

Kentte 500'ün üzerinde KOBİ müşterilerinin bulunduğunu belirten Şahin, müşterileriyle yaptıkları araştırmada Gaziantep'in dijitalleşme skorunu 71 olarak hesapladıklarını söyledi.

Şahin,  işletlemelerin dijital ortağı olarak "İTÜ Vodafone Future Lab"ı kurduklarını ve burada toplam 34 farklı çözümü, 30 farklı iş ortağı aracılığıyla müşterileriyle buluşturduklarını ve aynı zamanda 25 öğrencinin master ve doktora tezleriyle yurt dışına teknoloji ihraç etmesini sağladıklarını dile getirdi.

Bu çözümlerin hepsini Dijitalleşme Tırında tbir araya getirdiklerini ve Türkiye turuna çıktıklarını aktaran Şahin, tırın 3. durağı olan Gaziantep'te 5 gün kalacağını ve sonrasında ise Diyarbakır, Trabzon, Kayseri, Antalya, İzmir, Ankara, Bursa, Kocaeli ve İstanbul'a gideceğini ve 3 ayda 10 bini aşkın ziyaretçiye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Business Dijitalleşme Tırı’nı ziyaret eden işletmeler, dijital skor da doldurarak dijitalleşmede hangi noktada olduklarını görüp, ihtiyaçlarına göre kendileri için en doğru çözüme ulaşabilecek.

Vodafone Business Dijitalleşme Tırı’nda, aralarında Red Kontrol, Dijital Tarım İstasyonu, Metro Ethernet, Araç ve Motor Takip, Güvenli Depo, Dijital Koruma, Onedio Reklam Hizmeti, Hedefli SMS, Güvenli Depo ve Kurumsal Sanal Ağ, Bulut Depo ve Sanal Sunucu’nun da bulunduğu toplam 20 dijital çözüm sergileniyor.