Yapay görme ve makine öğrenmesi alanında geliştirdiği teknolojileri 25 ülkede hızlı tüketim ve perakende sektörlerine çözüm olarak sunan Vispera, küresel bir şirket olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 2022'nin ilk aylarında yeni bir yatırım turunu tamamlayacaklarını açıklayan Vispera, bu yıl ABD'de kurduğu Vispera Corp. ile bu ülkedeki faaliyetlerini önemli ölçüde artıracak. Vispera ayrıca 2021'de NVIDIA, Zebra, HP, Crossmark, Cap Gemini gibi firmalarla başlattığı stratejik iş ortaklıklarını daha da ileriye taşımayı hedefliyor.
 
Şirketin popüler ürünü Storesense aralarında İsrail, Almanya, Hindistan, Brezilya, Birleşik Arap Emirlikleri, Kazakistan ve ABD'nin de bulunduğu 25 ülkede kullanılıyor. Shelfsight ürünü de Türkiye dışında Almanya ve Şili'deki mağaza ortamlarında deneme aşamasında bulunuyor. Şirketin yeni ürünü Vispera Core da 2020'de başarıyla tamamlanan pilotunun ardından 2021'de sahada kullanılmaya başlandı. Öncü perakende çözümleri şirketi ve Vispera Core'un da öncü müşterisi olan Smollan ile özellikle APAC ve Hindistan pazarında büyüme hedefleniyor.

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI CUMHURBAŞKANLIĞINDAN KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI

2022 YILINDA İKİ ÖNEMLİ PLANIMIZ VAR 

Konuyla ilgili değerlendirmesinde, son 3 senedir Türkiye'de en fazla Ar-Ge harcaması yapan 250 şirket arasında yer aldıklarını hatırlatan Vispera Eş CEO'su Aytül Erçil, Türkiye'de elde ettikleri başarılarla yurtdışına da güvenle adım attıklarını dile getirdi. Erçil sözlerine şöyle devam etti: “2022 planlarımızdaki en önemli konular yeni bir yatırım alma ve Amerika açılımı. Amerika açılımı için ekibimize çok deneyimli bir ülke yöneticisini dahil ettik, perakende sektöründe çok yaygın hizmet veren Zebra Retail, HP Retail, Crossmark, Cap Gemini gibi firmalarla iş ortaklığımızı geliştiriyoruz. Devamında ise bu iş ortaklıklarını daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz. Güney Amerika'da da çok iyi bir iş ortağıyla birlikte faaliyetlere başladık. Mevcut projelerimizdeki referanslarımız sayesinde bazı firmalarla küresel çapta çalışmak için görüşmelere başladık. Önümüzdeki yıllarda özellikle Shelfsight ürünümüz ile Amerika'daki faaliyetlerimizi arttırmayı, Avrupa, MEA ve CIS bölgelerindeki iş ortağı ağımızı genişletmeyi hedefliyoruz. Yatırımın tamamlanması ile birlikte Amerika'da satış, satış sonrası destek ve müşteri memnuniyet ekipleri kurarak Amerika pazarında hızlıca yol almak istiyoruz.”

"HER YIL DAHA FAZLA KURUMSAL MÜŞTERİYE ULAŞIYORUZ" 

Geliştirdikleri yapay zeka tabanlı görüntü tanıma teknolojisi sayesinde perakende sektörüne çok daha hızlı, güvenilir ve uygun maliyetli çözümler ulaştırdıklarının altını çizen Vispera Eş CEO'su Ceyhun Burak Akgül de konuyla ilgili şunları söyledi: “2022 yılının bizim için en önemli teması hizmetlerimizi güvenilir ve sürdürülebilir şekilde ölçeklemek olacak. Ürün tanıma performansı ve yanıt zamanı bağlamında alanının en iyi çözümü olan Shelfsight ürünümüzü yüzlerce mağazada kurup işletmeyi, mobil uygulama tabanlı Storesense ürünümüzü ise dünya üzerinde çok daha fazla kurumsal müşteriye ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu ölçeklenme hedefine paralel olarak inovasyon gündemimizi her zaman aktif tutuyoruz. Örnek vermek gerekirse, önümüzdeki sene Shelfsight çözümümüze paketli ürün tanımanın yanı sıra taze gıda tanıma özelliklerini de getireceğiz. Buna ek olarak 2021 yılında geliştirdiğimiz cihaz üzerinde resim tanıma prototipini Storesense ürünümüze ekleyeceğiz. Son olarak resimlerden ürettiğimiz büyük veriye daha fazla anlam katmak, bu verinin üzerine kuracağımız yapay zeka modelleriyle müşterilerimizin operasyonlarının geleceğini tahmin etmek ve buradan hareketle onlara stratejik içgörüler sunma yönündeki Ar-Ge çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kuruluş amacımız, Vispera'yı önümüzdeki yıllarda dünyanın en önemli teknolojik çözüm sağlayıcılarından birisi haline getirmek. Her yıl bu hedefi gerçekliğe daha da yaklaştırıyoruz.”