Viking Temizlik, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan 'Türkiye Erişilebilirlik Ödülleri'nde 'Engelsiz Temizlik' projesiyle 'Erişilebilirlik Sosyal Sorumluluk Projeleri' kategorisinde birinci oldu.
Ödülün yeni projeler için kendilerine cesaret verdiğini söyleyen Viking Temizlik ve Kozmetik Pazarlama ve İletişim Grup Müdürü Gökçe Hatipoğlu, Türkiye’de düşük derecede görebilen kişilerle birlikte 1 milyon kişiye yakın görme engelli vatandaşın olduğunu belirtti. Telefonun görme engelli vatandaşların hayatlarının her aşamasındaki en büyük yardımcısı olduğuna dikkat çeken Hatipoğlu, bu doğrultuda geliştirdikleri yazılımla Viking marka temizlik ürünlerinin etiketlerinin üzerine QR kodlar eklediklerini ve bu QR kodları algılayıp, sesli olarak tüm ürün bilgilerini okuyacak Engelsiz Temizlik Mobil Uygulamasını oluşturduklarını aktardı. 

APLİKASYON ÜCRETSİZ OLARAK İNDİRİLEBİLİYOR

'Viking Engelsiz Temizlik Aplikasyonu’nun Android ve IOS üzerinden cep telefonlarına kolaylıkla ücretsiz olarak indirilebildiğini belirten Hatipoğlu, kod okutulduğunda; ürün ismi, gramajı, kullanım alanları, kullanım talimatı, dikkat edilecek hususlar ve iletişim bilgilerinin kullanıcıya aktarıldığını söyledi. Görme engelli bireylerin başka birinin yardımına ihtiyaç duymadan temizlik yapma özgürlüğüne kavuştuğunu ifade eden Hatipoğlu, Engelsiz Temizlik’ projesinin aynı zamanda, ürün hakkındaki doğru bilgilere kolay erişilmesini sağlayarak yanlış ürün kullanımından kaynaklanan sağlık sorunlarını da ortadan kaldırmaya yardımcı olduğunu belirtti.