Vestel'den yapılan açıklamaya göre, "Tasarımın Nobeli" olarak anılan prestijli organizasyonda şirketin önemli başarılar elde ettiği kaydedildi.

ABD’nin multidisipliner ve akıllı tasarımları ödüllendiren en prestijli organizasyonlarından IDA'nın bu yıl 14’üncü kez düzenlendiği belirtilen açıklamada, mimari, iç mimari, moda, grafik ve ürün tasarımı alanlarında tasarımların yarıştığı aktarıldı. Vestel ise elektronik ve beyaz eşya tasarımları ile toplamda 17 ödül kazandı.

Açıklamada, Vestel'in, yarışma tarihinde bu başarıya ulaşan ilk büyük ölçekli Türk şirketi olduğu dile getirildi.

Vestel Elektronik'in, "Ev Elektroniği" kategorisinde 2 altın, 3 gümüş ve 2 bronz ödül, elektrikli araç şarj cihazı Runner Duo tasarımıyla ise 'Sürdürülebilir Yaşam' kategorisinde gümüş ödül aldığı belirtilirken, açıklamada, "Bir diğer yenilikçi tasarım olan elektrikli araç şarj ünitesi EVC08 ise jüriden 'sektörün en güçlü ürünü' yorumunu alarak aynı kategoride altın ödüle layık görüldü." ifadelerine yer verildi.

VESTEL BEYAZ EŞYA’YA 6 ÖDÜL

Vestel Beyaz Eşya, bu yıl ilk kez katıldığı IDA Awards’tan 6 ödülle döndü.

Vestel Beyaz Eşya'nın 4 gümüş, 1 altın ve 1 bronz ödül aldığı kaydedilen açıklamada, "Yüksek teknolojili sensörleriyle deterjan miktarını kendi belirleyen, enerji ve su tasarrufu sağlayan aynı zamanda stil sahibi 'Sihirli Dokunuş' teknolojili bulaşık makinesi ve 'Akıllıjet' çamaşır makinesi, akıllıca tasarlanmış aksesuarlarıyla kullanıcı dostu kurutma makineleri ve 'Sıcak Hava Kalkanı' teknolojili ankastre fırın tasarımlarıyla ödülleri toplayan Vestel Beyaz Eşya, vakum ve mayalama teknolojisini bir araya getirerek, sağlıklı yaşam vadeden ve gıda israfını azaltmaya odaklanan Maya buzdolabı ile de altın ödülü kazanarak dikkat çekti." ifadelerine yer verildi.(AA)