Türkiye’de ürettiği son teknolojileri dünyanın 157 ülkesine ulaştıran Vestel, ihracata yönelik stratejik yeni bir iş birliğine daha imza atarak Posco International Corporation’ın sahibi olduğu Daewoo markası ile anlaşmaya vardı.

ÜRETİM VE SATIŞ İÇİN 10 YILLIK ANLAŞMA İMZALADI

Vestel, Güney Kore merkezli Posco International Corporation bünyesinde bulunan Daewoo markası ile beyaz eşya ve TV üretimi ve satışı için 10 yıllık bir lisans anlaşması imzaladı.

Söz konusu ürünlerin Avrupa başta olmak üzere Rusya ve Türki Cumhuriyetler’i de kapsayan 50’ye yakın ülkeye ihracatını gerçekleştirecek şirket, hem Avrupa’da hem de Asya pazarlarındaki güçlü konumunu daha da yukarıya taşımayı amaçlıyor.

"EKONOMİMİZE SUNDUĞUMUZ KATKININ KAPSAMINI GENİŞLETİYORUZ"

İş birliği anlaşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vestel CEO’su Turan Erdoğan, uluslararası markalarla gerçekleştirdikleri iş birlikleriyle gerek başarı çıtalarını istikrarlı olarak yükselttiklerini gerekse Türkiye’nin adını dünya pazarlarında duyurduklarını ifade etti.

Stratejik pazarlara yönelik iş birlikleriyle rekabet avantajlarını artırmaya odaklandıklarını kaydeden Erdoğan, "Faaliyet gösterdiğimiz sektörlere yön veren teknoloji üretimimiz, ürün ve hizmetlerimiz ile dünyanın dört bir yanına ulaşıyor, ülkemizin adını gururla 157 ülkeye taşıyoruz. Elektrik-elektronik sektörünün 23 yıldır ihracat şampiyonu olarak, dış pazarlardaki gücümüzü ve rekabet avantajımızı artıracak tüm fırsatları yakından takip ediyoruz. Son olarak, G. Koreli POSCO INTERNATIONAL Corporation şirketinin sahibi olduğu Daewoo ile stratejik bir marka lisans anlaşması imzaladık. Bu anlaşma ile ihracat pazarlarındaki gücümüze güç katacağız. Avrupa başta olmak üzere Rusya ve Türki Cumhuriyetler’deki pazar payımızı artıracağız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, bu tür adımlarla birlikte hedef pazarlarına daha da yaklaştıklarını, Türkiye ekonomisine sundukları katkının kapsamını genişlettiklerini sözlerine ekledi.