Türkiye’de ürettiği teknolojileri dünyanın 157 ülkesine ulaştıran Vestel, Türkiye’nin ihracatına katkıda bulunacak yeni bir iş birliğini hayata geçirerek Almanya’nın önde gelen enerji şirketlerinden E.ON ile elektrikli şarj cihazları üretimi için anlaşmaya vardı.

ALMANYA'DA 28 BİN NOKTADA CİHAZLARI KULLANILACAK

Anlaşma çerçevesinde Alman firma, Vestel ile imzalanan anlaşma ile elektrikli araç şarj cihazı portföyünü yeni ve güncel teknoloji ürünlerle genişletecek.

Elektrikli araç kullanımı her geçen gün artan Almanya’da evlerde ve yol üzerinde 28 bin civarında E.ON elektrikli araç şarj noktası bulunuyor.

Şarj istasyonlarında şirket tarafından üretilen elektrikli şarj cihazları kullanılacak.

"YURT DIŞINDA İŞ BİRLİĞİ VE ANLAŞMALARA DEVAM EDİYORUZ"

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Vestel CEO’su Turan Erdoğan, dünya kaynaklarının etkili ve dengeli kullanımı ve iklim değişikliğiyle mücadele etmenin en önemli yolunun gerek kurumsal gerekse bireysel bazda yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımından geçtiğini belirtti.

Yenilenebilir enerjiden yararlanan elektrikli araçların kullanımının artmasının önemli olduğunu, ancak diğer yandan şarj noktalarının ulaşılabilirliğinin ve yaygınlaşmasının da kilit öneme sahip olduğunu aktaran Erdoğan, "Vestel olarak bu alanı yatırım planlarımıza çok önceden almıştık. Bu vizyon sonucunda yurt dışında birçok iş birliği ve anlaşma gerçekleştiriyoruz. Son olarak Almanya’nın köklü enerji şirketlerinden E.ON ile anlaşmaya vardık. Almanya’daki şarj istasyonlarında şirketimizin teknolojisi kullanılacak" şeklinde konuştu. 

DAHA EKOLOJİK VE DİJİTAL BİR ENERJİ DÜNYASI İÇİN ÇALIŞIYOR

E.ON, fotovoltaik panel, enerji depolama, elektromobilite, akıllı sayaçlar, enerji kontrolleri ve verimlilik üzerine çözümler üretiyor.

Toplam 6 bin çalışanı bünyesinde barındıran firma, Almanya genelinde birçok lokasyonda faaliyet gösteriyor.

Yaklaşık 14 milyon konut, iş yeri ve sanayi bölgesinin hizmet aldığı firma, daha ekolojik ve dijital bir enerji dünyası için çalışmalarına devam ediyor.