İSTANBUL (AA) - MUSTAFA ÇALKAYA -Yeni nesil füze sistemiyle entegre edilmiş KARAYEL-SU ile insansız hava aracı ve yakıt pili teknolojileri ile Vestel Savunma, IDEF'19'da yer alıyor. 

14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF'19 basın mensuplarına açıklama yapan Vestel Savunma Genel Müdürü Öner Tekin, yakıt pilleri teknolojilerinde neredeyse 15 senedir çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Yapılan çalışmalar neticesinde yeni nesil bir yakıt pili prototipinin ortaya çıktığı ve artık kullanılabilir durumda olduğunu dile getiren Tekin, geliştirdikleri pili çözümleriyle akla gelebilecek her türlü pil ihtiyacı için yakıt gücü üretecek uzmanlığa eriştiklerini söyledi.

Geliştirdikleri yakıt pilleri teknolojisi sayesinde önümüzdeki 10 yılın teknolojisine ulaşıldığını vurgulayan Tekin, geliştirilen akıt pillerinin pek çok farklı alanda kullanılabileceğine dikkat çekti.

Artık Türkiye'de de  kullanıma hazır yüksek kapasiteli bir yakıt pilinin  bulunduğunu hatırlatan Tekin, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'na zırhlı araçlar için prototip ürün teslimatı gerçekleştirdiklerini belirtti.