1. Tam bağımsız ağ ve güvenilirlik

Ekipmanların ve ağın tamamen size ait olduğu sistemler hiçbir dış etkene bağımlı olmadığı için veri aktarımı kesintiye uğramamaktadır. Tamamen bağımsız olarak kendi başına çalışabilen ağ kurulumları, GSM veya sabit operatörlerin sistemlerinde yaptıkları değişiklik veya onlardan kaynaklı kesintilerden etkilenmez. Aynı zamanda tam bağımsız çalışan bir haberleşme sisteminin doğal afet durumlarında da olan durumun sisteme etkisi minimum düzeyde tutulur. 

2. Düşük maliyetle yatırım

Sistemin ilk kurulum maliyeti kadar sonrasında yıllık olarak ödenecek tutarlar da önemlidir. Kurulum sonrasında ekipmanların size ait olduğu ve cüzi frekans ücretleri ödenen sistemler seçim süreçlerinde öne çıkmaktadır.

3. Afet ve acil durumlarda kesintisiz iletişim

Afet ve toplumsal olaylardan kaynaklı elektrik kesintilerinde iletişim sistemlerinde yaşanan kopmalar kritik sistemler için telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir. Hiçbir başka haberleşme sistemine bağımlı olmayan veri iletişim sistemleri bu olaylardan etkilenmeden çalışmaya devam eder. Bu sayede acil bir durumda kritik olarak kontrol edilmesi gereken dataya erişip sisteme müdahale etmek mümkün olur. Doğal afetlerde operatörlerde yaşanan kesintilerden dolayı sisteminize erişiminiz hiçbir zaman kesilmez.

4. Düşük güç tüketimi

Veri iletişim sisteminin özellikle zorlu arazi koşullarında, enerji bulunmayan noktalarda akü ya da güneş paneli sistemiyle rahatlıkla çalışabilmesi karar verme süreçlerinde önemli etkenlerden biridir.

5. Yüksek erişilebilirlik

Kablolu cihazların sağlayabildiği hizmet kalitesini kablosuz olarak sunabilen sistemler kullanıcılarına büyük avantajlar sağlamaktadır.

Tüm bu ihtiyaçları karşılayan üstün kalitede ürünleriyle SATEL RF Data Modemleri, Türkiye distrübütörlüğünü üstlenen BİLKO’nun katma değerli mühendislik hizmetleriyle birlikte projelendirilerek; anahtar teslim IP, seri veya iki sistemin beraber çalıştığı sistem kurulumlarıyla birlikte veri iletişim çözümleri sunmaktadır.


Bilko Automation