Ekim, kasım ve aralık aylarında, otomotiv, mobilya, beyaz eşya ve konutta uygulanan vergisel muafiyetler, üç ay süreyle uzatıldı.

ATO: VERGİ İNDİRİMİ BİZİM TALEBİMİZDİ!

Vergi indirimlerine, iş dünyasından olumlu tepkiler geldi. Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, vergi indirimlerinin, kendilerinin talebi olduğunu belirterek, uygulamanın talebi arttırarak, piyasayı canlandıracağını, makroekonomik dengelere olumlu yansıyacağını açıkladı.

BEYAZ EŞYADA ÖTV YÜZDE “0”

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, Cumhurbaşkanı kararına göre, 31 Mart tarihine kadar konuttaki yüzde 18’lik KDV oranı, yüzde 8 olarak uygulanmaya devam edecek. Yine mobilyada KDV oranı yüzde 8 olarak uygulanmaya devam edecek. Beyaz eşyadaki ÖTV oranı ise yüzde 0 olarak, üç ay daha sürecek.
Konut satışlarında, KDV yüzde 18 yerine 8 puan ve tapu harcı 4 yerine 3 puan olarak uygulanacak. 

1600 cc altı motorlu otomobillerden 15 puan daha az alınan ÖTV oranı uygulaması da yine üç daha devam edecek. Ve ticari araçlardaki KDV oranı da yüzde 18 yerine yüzde 1 olacak. Motosikletlerden alınan ÖTV sıfırlanırken, römorkların KDV oranı yüzde 1 olarak uygulanacak. 

Ulusal pazar odaklı satışlar ivme kazanacak"
Otomotiv Sanayii Derneği Başkanı Haydar Yenigün, vergi indirimlerinin, iç pazardaki satışları destekleyerek, istihdama nefes aldıracağını kaydetti. 
OYDER Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, vergi desteğinin, sıfır araç satışlarına yarayacağını belirtti.

TOYOTA VERGİYLE İNDİRİMLE YANIT VERİYOR

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt, vergi indirimlerine aralık ayı fiyatlarını sürdüren bir kampanya ile destek vereceklerini açıkladı.