Yeme içme sektörüne yönelik teknolojiler üreten Pubinno, Seri A yatırım turu öncesinde bir ‘köprü turu’ (bridge round) olarak adlandırdığı yatırımı, Twozero Ventures’ten aldığını açıkladı. Bu yatırımla birlikte Pubinno’nun aldığı toplam yatırım tutarı yaklaşık 2,5 milyon dolara ulaştı.

Aldıkları yatırımın ardından açıklamalarda bulunan Pubinno kurucu ortağı ve CEO’su Can Algül, dünyaya mükemmel tat ve hijyende içecek sunma vizyonuyla çıktıkları bu yolda, yüksek teknolojileriyle halihazırda 5 ülkede 20 milyon bardaktan fazla mükemmel içecekler servis ettiklerini söyledi. Aldıkları yatırımla Pubinno’nun farklı coğrafyalara yayılma hızının artacağına inandığını belirten Algül, hedeflerindeki ilk ülkenin ise İngiltere olduğunu açıkladı.

PUBİNNO’NUN GLOBAL YOLCULUĞU İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

Pubinno yatırımını tamamlamış olmaktan son derece memnun olduklarını belirten Twozero Ventures’in yöneticisi Yiğit Arslan ise, Pubinno’nun kullanıldığı her noktada servis edilen içeceklerin aynı kalitede ve lezzete sahip olmasına olanak sunduğuna dikkat çekti. Yazılım teknolojisi sayesinde de sağladığı veriler ile endüstrideki tüm paydaşların operasyonel verimliliğini maksimum seviyeye çıkardığını ifade eden Arslan, Pubinno’nun içecek sektörün önde gelen global markalarından birisi olması yolunda önemli bir adımı birlikte attıklarını vurguladı.

Dünyanın ilk yapay zekaya sahip içecek musluğu Smart Tap ve yazılım teknolojisi Smart Platform ürünleriyle öne çıktıklarını da ifade eden Can Algül, 'mükemmel tat' arayışını IoT teknolojileriyle harmanlamaya devam edeceklerini söyledi. Algül, 2 yıldır AR-GE’sini yürüttükleri Smart Clean ürününün lansmanını da bu yılın ikinci çeyreğinde globalde yapacaklarını sözlerine ekledi.