Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı" çerçevesinde Van’da Tekstilkent Projesi başlatıldı. Bu proje ile Van, tekstilin yeni üssü olma yolunda ilerliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Van Tekstilkent projesi rekabet gücümüz daha da artıracak önemli bir yatırım oldu. Kadın ve gençlerin istihdam edilmesinde de öncü rol üstlenecek” dedi. 

PROJENİN BÜTÇESİ 52 MİLYON TL OLDU 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı" kapsamında Van’da tekstil altyapısı oluşturulmaya başlandı. Proje ayrıca Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklendi. Proje kapsamında 32 fabrika binası ve sosyal tesisler inşa edildi. Projenin toplam büyüklüğü 54 bin metrekare üzerinde değerlendirildi. Projenin yatırım bütçesi yaklaşık 52 milyon TL oldu. Proje kapsamında ise 2 bin kişi istihdam edildi. 

3 BİN VANLI GENÇ İSTİHDAM EDİLİYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ise Van'ın genç nüfusuyla öne çıktığını belirtti. Güray, “Tekstilkent bünyesinde istihdam edilen kişilerin yüzde 60'ı kadın ve gençlerden oluşuyor. 3 bin Vanlı gencimize iş imkanı sağlandı. Gençlerimizin emeğiyle üretilen ürünler Avrupa ilk sırada olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor." dedi. (AA)