Gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat.com, uzaktan çalışma sistemini kalıcı hale getirdi.

GERİ BİLDİRİMLER VE ANKETLER ETKİLİ OLDU

Şirket tarafından yapılan açıklamada, 12 Şubat 2021 itibarıyla uzaktan çalışma modeline geçildiği, söz konusu hibrit model boyunca firmanın ofisinin açık kalacağı ve şirket çalışanları ihtiyaç duyduklarında ofiste çalışabileceği bildirildi.

Yeni çalışma sistemine geçişte, pandemiyle başlayan evden çalışma deneyiminin iş çıktılarındaki olumlu sonuçlarının yanında şirket çalışanlarının geri bildirimleri ve şirket içi düzenlenen anketlerin de etkisi oldu.

ULAŞTIRMA ÖDENEĞİ SAĞLANACAK

Şirket yönetimi haftada bir gün olmak üzere ofiste bir araya gelerek gündemdeki konuları istişare edecek.

Merkez ofis ve saha ekipleri arasındaki sinerjiyi dinamik tutmak amacıyla da ayda bir düzenlenecek motivasyon buluşmaları, söz konusu süreçte çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.

Yeni çalışma modeline geçişle beraber, çalışanların internet ve teknoloji gibi ihtiyaçlarına yönelik "ulaştırma ödeneği" ise, şirket tarafından karşılanacak.

Diğer yandan istihdam süreçlerinde ikamet edilen yer şartının aranmayacağı belirtildi.

"ÇALIŞANLARIMIZA KULAK VERDİK"

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Zingat.com Kurucu Ortağı ve Operasyondan Sorumlu Yöneticisi (COO) Mehmet Erkek, yeni çalışma modeline geçişte çalışanlarının katıldığı anket sonuçlarının etkili olduğunu ifade etti.

Uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirdiklerini ifade eden Erkek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yeni dünyaya adapte olabilme hızımız ve çevik şirket anlayışımızla çalışanlarımıza değer veriyoruz. Zingat olarak hem teknolojide hem de iş modellerimizde değişimin öncülerinden biri olarak yer almaktan gurur duyuyoruz. Bu modelin pek çok şirkette yaygınlaşmasının ülkemiz açısından da orta ve uzun vadede sosyoekonomik birçok katkısı olacaktır. Bugün, geleceğin iş modellerinin şekillendiği bir dönemden geçiyoruz. Salgınla birlikte yaklaşık bir yıllık uzaktan çalışma deneyimimizde hem şirketimiz hem müşterilerimiz adına verimli iş sonuçlarını gözlemlemek bizler için yol gösterici oldu. Çalışanlarımızın geri bildirimleri sonucunda aldığımız bu kararın daha güzel bir ülke ve dünya için karınca kararınca katkısı olması en içten dileğimiz." (AA)