Avrupa'nın farklı şehirlerinde, farklı hava yolu şirketlerine, yıllarca kabin yedek parçası üreten kurumlarda işçi olarak çalışan Uşaklı gurbetçi, Türkiye'de kendi işini kurdu ve ürünleri dünyayı dolaşıyor.

Avrupa'nın farklı kentlerde, yıllarca hava yolu şirketlerine, kabin yedek parçası üreten firmalarda işçilik yapan Uşaklı gurbetçi, Türkiye'ye kesin dönüşle birlikte, kendi işini kurdu. Ve yabancı hava yolu şirketlerine mutfak ekipmanı üretimine geçti.

Uşak’ta doğduğunu ve 1973’te, henüz 9 yaşındayken, işçi olarak çalışmaya giden babasıyla birlikte Almanya'ya yerleştiklerini anlatıyor, Şerafettin Gördesli. Berlin’de elektronik teknisyeni olarak mezun olunca, yolcu uçaklarının kabin yedek parçalarını imal eden bir şirkette çalışmaya başladığını ifade ediyor.

ŞİRKETİ 2017’DE BANAZ’DA KENDİ İMKANIMLA KURDUM

Gördesli bu süreç içerisinde Almanya dışında, Hollanda’dan, Birleşik Arap Emirlikleri'ne ve İngiltere’ye kadar, farklı firma ve ülkelerde, yolcu uçaklarının kabin yedek parçasını çalıştığını belirterek, şöyle konuştu: “Beş yıl önce Türkiye'ye kesin dönüş yaparak, kendi firmamı kurdum.
Uzun yıllar yaptığım gibi, yabancı hava yolu firmalarının uçakları için mutfak ekipmanı imalına başladım. 2017’de işyerimi, doğduğum kente, Uşak’ın Banaz ilçesine taşıdım.


UŞAK BANAZ’DAN 6 ÜLKEYE İHRACAT…

Şimdilerde Pakistan’dan, Almanya’ya; Hollanda’dan Tayland’a, Bulgaristan’dan Fransa’ya kadar farklı ülkelerdeki şirketlere, 36 çeşit mutfak ekipmanı imal ediyorum. Gurbetçi olarak geldiğim, memleketimde, altı ayrı ülkeye “Made in Turkey” yazısını tanıtıyorum.”

Gördesli, sivil havacılığın geliştiğini, yolcu uçağı sayısının ciddi oranda arttığını kaydederek, şöyle konuştu:

DESTEKLE, TÜRKİYE ÜRETİM ÜSSÜ OLUR

”300’ün üzerinde havayolu şirketi var. Yolcu uçaklarının servis arabalarını 300-650 avro bandında satıyorum. Türkiye’de hali hazırda bu işi yapan iki firmadan biriyim. İnanın, gelen siparişlere yetişemediğimi için çoğunu geri çeviriyorum. Üretimimin tamamı ihracata gidiyor. Yeteri bir destekle, havacılık şirketlerinin mutfak ekipmanında Türkiye’nin üretim üssü olması içten bile değil.”