İzmir'de KOSGEB'ten destek alarak hediyelik eşya şirketi kuran Gökhan Kocakuş, teması azaltmak için "korona kancası" adını verdiği bir aparat geliştirdi. İnsanların kamusal alanlarda kapı kolu, poşet, asansör düğmesi gibi yüzeylere dokunurken kullanacakları bir aparat geliştiren Kocakuş, nu aparatı 7 ülkeye ihraç etti. 
Yaklaşık 20 günlük bir çalışmanın ardından "korona kancası" adını verdiği ürünü geliştiren Kocakuş, ürün için tasarım tescil belgesi de aldı. Sosyal mesafenin öneminin artmasıyla birlikte insanların temastan kaçınır hale geldiğini belirten Kocakuş, teması en aza indirmek için bir ürün geliştirdiğini ve bunu tasarım olarak tescil ettirdiğini söyledi. 

HEDEF 1 MİLYON ADET İHRAÇ ETMEK

Aparatı gönderdiği yurt dışındaki alıcıların ürünü beğenmesi üzerine seri üretime başladığını aktaran Kocakuş, ürünün anahtarlığa benzediğini, üzerinde parmak deliği ve farklı boyutta kancalar bulunduğunu söyledi. Yurt dışına 450 binin üzerinde satış yaptıklarını vurgulayan Kocakuş, özellikle Fransızlar tarafından ürünün oldukça talep edildiğini söyledi. Almanya’ya da 50 bin adet gönderdiklerini ve talebe yetişmekte zorlandıklarını belirten Kocakuş, hedeflerinin ise 1 milyon korona kancası ihraç etmek olduğunu söyledi. 
İlerleyen günlerde ABD ve İngiltere’de de satışlara başlayacaklarını belirten Kocakuş, Türkiye’de de bu ürünün internet üzerinden satıldığını söyledi.