ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı olan Nurettin Özdebir, yeni gelişmeler karşısında işletmelerin üretim kalitesini yükseltirken, maliyetlerini de optimize etmelerinin önem arz ettiğini söyleyerek, üretimde önceliğin ithal bağımlılığını azaltmaya verilmesi gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak ASO tarafından yapılan açıklamaya göre, Özdebir, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı Makina Mühendisleri Odası (MMO) Ankara Şubesince ASO Sürekli Eğitim Merkezi'nde düzenlenen 11'inci Kaynak Teknolojisi Ulusal Kongresi'de yer aldı.

Özdebir, burada yapmış olduğu konuşmada, geleneksel yöntemlerini değiştiren işletmelerin, iş süreçlerini her geçen gün biraz daha dijitalleştirdiğini dile getridi. Teknoloji ve hızın hayatın önemli bir parçası haline geldiğinedikkat çeken Özdebir, "Sanayicilerimizin dünya kalitesinde üretim yaparak küresel pazarlarda rekabet edebilmeleri ve ihracatta güç kazanmaları için üretim kalitesini artırırken maliyetlerini de optimize etmesi gerekiyor." şeklinde konuştu

Gelişen teknolojilere hızla uyum için nitelikli insan yetiştirmenin önemine işaret eden Özdebir, şöyle konuştu.

"Gençlerimiz ekonomik yaşamda yerini aldıkça yalnızca firmalarımız rekabetçi olmakla kalmayacak, aynı zamanda ekonomimizin genelindeki rekabetçilik düzeyi de yükselecektir. Üretimde öncelik ithal bağımlılığını azaltmak olmalı. Bu nedenle ithalat bağımlılığını veri kabul edip bunu azaltacak yapısal değişikliklere odaklanmak gerekiyor."

ASO 1'inci OSB Yönetim Kurulu Üyesi olan Serdar Tütek ise bölgede gerçekleştirilen çalışmalar ve eğitim faaliyetleri hususunda bilgi aktarırken, "Çok yakında açılacak yeni gelişme sahamızla birlikte yaklaşık 300 fabrikanın bacası tütecek. Birçok alanda karma yatırımlara ev sahipliği yapıyoruz. Bizler bu sanayilerin daha da gelişmesi için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz." şeklinde konuştu.